KVINDELIGE KUNSTNERE PÅ ORDRUPGAARD
Ordrupgaard blev grundlagt på en tid, hvor kvindelige kunstnere havde vanskelige vilkår. Det ses i museets franske og danske samlinger, hvor kønsfordelingen afspejler epokens prioritering af de mandlige kunstnere. Med dette historiske udgangspunkt og med et ønske om at gøre en pionerindsats for de underbelyste kvindelige kunstnere har Ordrupgaard gennem en årrække og også før #MeToo haft fokus på kvindelige kunstnere og har med en længere udstillingsserie belyst historiske kunstnere som eksempelvis Helene Schjerfbeck, Anna Syberg, Berthe Morisot og Mary Cassatt, men også en samtidskunstner som Nelli Palomäki.
Foruden rækken af soloudstillinger har Ordrupgaard præsenteret en række udstillinger om kunstnerægtepar, der gav museet mulighed for at introducere mindre kendte kvindelige kunstnere for et bredere publikum og give dem en større synlighed i kunsthistorien. Det gælder udstillinger om Carl og Karin Larsson, Johannes og Alhed Larsen, L.A. Ring og Sigrid Ring samt Fritz og Anna Syberg, der for museet blev endnu en anledning til at beskæftige sig med Anna Sybergs kunst.
Til Ordrupgaards seneste initiativer hører erhvervelserne af kunstværker af Klara Kristalova og kunstnerduoen Randi & Katrine til henholdsvis kunstparken og museets nyetablerede børnerum.
Og som noget helt nyt introducerer Ordrupgaard nu også en guidet tur gennem museets samlinger og kunstpark, hvor der stilles skarpt på en række markante kvindelige kunstnere – fra impressionisten Berthe Morisot over billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba og kunstnerduoen Randi & Katrine til arkitekten Zaha Hadid. Turen starter i museets franske samling og fører dig videre gennem den danske samling og over i Finn Juhls hus for til sidst at slutte i den store park.
Download Ordrupgaards app nedenfor:
Til iPhone klik her
Til Android klik her
Berthe Morisot. Ung pige i det grønne. (mademoiselle Isabelle Lambert). (1885). Fotograf Anders Sune Berg