Skip to content

VILLAPÜK AF RANDI & KATRINE

I forlængelse af Ordrupgaards udvidelse og genåbning i 2021 har museets yngste gæster nu fået deres helt egen udstillingssal. Vi har netop slået dørene op for en ny permanent installation med titlen Villapük af kunstnerduoen Randi & Katrine.

På legende og finurlig vis har Randi & Katrine genskabt Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918 i miniformat. Villapük kan bedst beskrives som et stort dukkehus, der fremstår som et lille Ordrupgaard. I Villapük er alting nemlig tilpasset børnenes størrelse, og her kan de blandt andet lege ved køkkenbordet i det gamle anretterkøkken samt kigge ind i de herskabelige stuer. Titlen peger tilbage til stifterparret, Wilhelm og Henny Hansen, der ud over at være passionerede kunstsamlere var lidenskabeligt engagerede i tidens kunstsprog Volapük. Med Villapük har Randi & Katrine skabt en eventyrverden, der spejler virkeligheden, men som er fuld af overraskelser.

Villapük henvender sig primært til de 3-10 årige, men børn og voksne i alle aldre er velkomne til at kigge ind i den fantasifulde og fabulerende installation, der åbner op for nye forestillinger om Ordrupgaards herskabshjem. Installationen befinder sig i børnerummet i Zaha Hadids bygning.

Villapük er gavmildt finansieret af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, og værket er produceret i samarbejde med Kurtzweil A/S på Statens Værksteder for Kunst.

Villapük. Fotograf Paul Skovbakke

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsmail så du holder dig up-to-date med særudstillinger, arrangementer og tilbud.