Skip to content

VILLAPÜK AF RANDI & KATRINE

I forlængelse af Ordrupgaards udvidelse og genåbning i 2021 har museets yngste gæster nu fået deres helt egen udstillingssal. Vi har netop slået dørene op for en ny permanent installation med titlen Villapük af kunstnerduoen Randi & Katrine.

På legende og finurlig vis har Randi & Katrine genskabt Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918 i miniformat. Villapük kan bedst beskrives som et stort dukkehus, der fremstår som et lille Ordrupgaard. I Villapük er alting nemlig tilpasset børnenes størrelse, og her kan de blandt andet lege ved køkkenbordet i det gamle anretterkøkken samt kigge ind i de herskabelige stuer. Titlen peger tilbage til stifterparret, Wilhelm og Henny Hansen, der ud over at være passionerede kunstsamlere var lidenskabeligt engagerede i tidens kunstsprog Volapük. Med Villapük har Randi & Katrine skabt en eventyrverden, der spejler virkeligheden, men som er fuld af overraskelser.

Villapük henvender sig primært til de 3-10 årige, men børn og voksne i alle aldre er velkomne til at kigge ind i den fantasifulde og fabulerende installation, der åbner op for nye forestillinger om Ordrupgaards herskabshjem. Installationen befinder sig i børnerummet i Zaha Hadids bygning.

Villapük er gavmildt finansieret af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, og værket er produceret i samarbejde med Kurtzweil A/S på Statens Værksteder for Kunst.

Villapük. Fotograf Paul Skovbakke

Villapük. Photo Paul Skovbakke

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer