Skip to content

VINTERFERIE PÅ ORDRUPGAARD

Ordrupgaard inviterer børn og voksne til hyggelige stunder i kunstens verden. Programmet står i impressionismens tegn og byder på aktiviteter og omvisninger i anledningen af den nyåbnede udstilling ’Impressionismen og dens oversete kvinder’. Børnene kan desuden lege i installationen ’Villapük’, og i krearummet kan børn og voksne udfolde deres kreativitet. Finn Juhls hus holder ekstraordinært åbent i hverdagene.

IMPRESSIONISMEN I BØRNEHØJDE

Med et aktivitetshæfte i hånden kan I sammen blive klogere på impressionismen, mens I oplever kunst i verdensklassen. Hæftet er fyldt med spændende opgaver, som I kan tale om i fællesskab. Hæftet er velegnet til børn i alderen 8-12 år og kan hentes i museets foyer.

SANSEOMVISNINGER FOR BØRN

I kan også tage med på en sanseomvisning sammen med vores søde omviser, der har pakket en lille ’picnickurv’ med genstande, der åbner op for forståelsen af værkerne. Undervejs skal I bruge sanserne, for I skal nemlig se, høre, dufte og føle!

  • 11. februar kl. 14: Læs mere her 
  • 15. februar kl. 14: Læs mere her 
  • 18. februar kl. 14: Læs mere her 

Omvisningerne er tilpasset børn i alderen 5-10 år, og de skal være i selskab med en voksen.

Børn og unge op til 18 år har fri entré til museet.

IMPRESSIONISMEN OG DENS OVERSETE KVINDER

Ordrupgaard fejrer 150 året for den første impressionistudstilling med en præsentation af pragtværker fra hele verden af Berthe Morisot, Mary Cassatt, Marie Bracquemond, Eva Gonzalès og Marie Bashkirtseff. Udstillingen sætter fokus på kvinderne i impressionismens tid – såvel foran som bag lærredet. Hovedværker af Édouard Manet, Edgar Degas og Pierre-Auguste Renoir er tillige med i udstillingen for så vidt, at de viser kvindelige modeller. Hidtil oversete sider af impressionismen træder således frem i lyset og åbner op for fascinerende nye fortællinger.

OMVISNINGER I UDSTILLINGEN ’IMPRESSIONISMEN OG DENS OVERSETE KVINDER’

  • 10. februar kl. 14: Læs mere her 
  • 14. februar kl. 17: Læs mere her 

FINN JUHLS HUS

Besøg Finn Juhls hus, hvor den verdensberømte arkitekts skulpturelle møbler er rigt repræsenteret. Her finder I for eksempel ’Høvdingestolen’, ’Poeten’ og ’Judasbordet’ for blot at nævne nogle få, men møblerne står ikke alene. Arkitekturen og kunsten indtager nemlig en lige så central plads i et enestående modernistisk ’Gesamtkunstwerk’.

Læs mere her

VILLAPÜK FOR BØRN

På legende og finurlig vis har kunstnerduoen, Randi & Katrine genskabt Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918 i miniformat. ’Villapük’ kan bedst beskrives som et stort dukkehus, der fremstår som et lille Ordrupgaard. Med ’Villapük’ er der skabt en eventyrverden, der spejler virkeligheden, men som er fuld af overraskelser.

Læs mere her.

Tag børnene med på Ordrupgaard. Fotograf Paul Skovbakke

Vinterferie på Ordrupgaard

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer