Skip to content

ORDRUPGAARD GENÅBNER I TO ETAPER

Ordrupgaard genåbner i to etaper. Første gang den 25. juni, hvor Tal R indtager særudstillingssalene med sit underfulde farverige univers. Den danske samling har tillige fået en funklende flot nyophængning, og også Finn Juhls ikoniske hus er med i første etape. Snøhettas bygning, der fremover danner ramme om den franske samling, indvies lige efter sommerferien, den 14. august.

Museet har valgt at genåbne ad to omgange, så publikum kan få glæde af museet henover sommeren. Den fornemme franske samling, der tæller værker af blandt andet Monet, Renoir, Degas og Gauguin, er længere tid om at komme på plads. Derfor er indvielsen af Snøhettas bygning fastsat til den 14. august.

Allerede første fase af genåbningen byder på et væld af oplevelser. Den internationalt anerkendte samtidskunstner Tal R debuterer på Ordrupgaard med særudstillingen Tal R. Alene hjemme. Udstillingen viser helt nye malerier og papirarbejder af Tal R. Dertil kommer en film skabt specielt til udstillingen af kunstnerens hustru, filminstruktøren Emma Rosenzweig.

Den danske samling har haft vokseværk og er blevet udvidet med værker af blandt andet Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring. Samlingen har fået en veloplagt nyophængning og kommer til sin fulde ret. Fremover går den under navnet Hammershøi og hans tid.

Som noget ganske ekstraordinært genåbner Finn Juhls hus med udvidede åbningstider, så de i sommerperioden følger resten af museet. Huset har blandt andet fået genetableret de originale skodder fra 1942 og er samtidigt blevet nænsomt renoveret.

Også stifterparrets herskabsstuer fra 1918 er blevet sat i stand og fremstår mere fuldstændige. Det smukke anretterkøkken, som ikke tidligere har været tilgængeligt, er nu inddraget som en permanent del af det kulturhistoriske hus og betoner dermed stedets hjemlige karakter.

Til parken har Klara Kristalova skabt værket After the Deluge, et slags dukketeater befolket med keramiske figurer. Værket er inspireret af Paul Gauguins malerier, og i Kristalovas bearbejdning flettes mennesker, dyr og ånder sammen i et tidsløst univers.

Fremover bliver det Chaya, der står i spidsen for caféen, hvor menukortet sammensættes efter årstiden, så alting tilberedes af friske, økologiske råvarer. Maden kan både nydes indenfor i caféen og udendørs i parken. Mange kender måske allerede Chaya fra Dronning Louises Tehus i Bernstorffsparken.

Ordrupgaards nye flotte museumsbutik står ligeledes klar med et stort og indbydende varesortiment.

Hammershøi og hans tid. De danske sale, Ordrupgaard. Fotograf Paul Skovbakke.jpg

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer