1974

Jeppe Hein

Den internationalt anerkendte, danske kunstner Jeppe Hein er kendt for sine brugerinddragende og engagerende installationer. Hans værker har tydelige referencer til 1960ernes formalisme, men i modsætning til minimalismens ophøjede værkbegreb, gør Jeppe Hein op med berøringsangsten i forhold til kunstværket og insisterer på dialog. Hans værker møder ofte sit publikum i øjenhøjde, og af samme årsag er han appellerende og populær. Hans farverige og ofte humoristisk udformede samtalebænke finder man f.eks. i flere byer verden over.

1 Dimensional Mirror Mobile, 2009

Spejl, stålwire

Som en pludselig overraskelse i parkens skiftende bevoksning, dukker Heins spejlmobile op, hængende i et træ. Roterende om sin egen akse præsenterer værket nye perspektiver på omgivelserne, og det, som før var usynligt for beskueren, træder frem i lyset.

Semicircular Mirror Labyrinth II, 2013

Højpoleret rustfrit stål, aluminium,
6 halvcirkulære elementer (90 lameller)

Præcis dér, hvor der i Hansens tid lå et havebassin, hvis overflade spejlede omgivelserne, findes i dag den danske kunstner Jeppe Heins spejllabyrint. Modsat en klassisk labyrint er der flere veje ind og ud. Intet er fastlagt for beskueren, og i labyrintens lameller bliver dennes spejlbillede på én gang fuldt gengivet og fragmenteret. På én og samme tid befinder beskueren sig et sted mellem virkeligheden og   optisk illusion.