Skip to content

VINTERFERIE PÅ ORDRUPGAARD

JESPER CHRISTIANSEN PÅ ORDRUPGAARD

Se den anmelderroste udstilling ’Jesper Christiansen på Ordrupgaard’ i vinterferien. I en sanselig og tæt iscenesættelse følger udstillingen Jesper Christiansens udvikling igennem mere end 40 år – fra de minimalistiske begyndelser og frem til de frodigt, fabulerende landskaber, som han maler i dag. Med berusende detaljerigdom samt mangfoldige åbne spor skaber Christiansen drømmebilleder, der trækker os medrivende ind i deres gådefulde univers. Læs mere her.

BESØG FINN JUHLS HUS

Finn Juhls hus holder ekstraordinært åbent fra tirsdag til søndag i uge 7. Finn Juhls hus, der stod færdigt i 1942, anses i dag som et af de mest vellykkede funktionalistiske enfamilieshuse i Danmark. Der findes kun ganske få huse fra Finn Juhls hånd, for skønt han egentligt var uddannet arkitekt, var det især som møbelarkitekt, at han opnåede berømmelse. Finn Juhls skulpturelle møbler er rigt repræsenteret overalt i hjemmet. Her finder du for eksempel Høvdingestolen, Poeten og Judasbordet for blot at nævne nogle få. Men møblerne står ikke alene. Kunsten indtager nemlig en lige så central plads. Værker af tidens førende danske kunstnere som Vilhelm Lundstrøm, Asger Jorn, Erik Thommesen og Sonja Ferlov Mancoba var nøje udvalgt af Finn Juhl. I overensstemmelse med hans drøm kommer huset derved til at fremstå som et modernistisk ”gesamtkunstwerk”, der forener arkitektur, design og kunst i én helhed. Læs mere her.

 
KOM MED PÅ GRATIS OFFENTLIG OMVISNING

I skolernes vinterferie kan du tage med på en omvisning i Ordrupgaards særudstilling og samlinger. Ordrupgaard tilbyder løbende offentlige omvisninger, som er gratis, når entréen er betalt.

I vinterferien tilbyder vi følgende omvisninger:

ORDRUPGAARD FOR BØRN

Ordrupgaard byder på sjove og tankevækkende kunstoplevelser for hele familien, så tag børnene med på opdagelse i kunstens verden. Værkerne finder I både indendørs på selve museet og udendørs i parken. Hos os kan I således kombinere leg og læring i dejligt afslappede omgivelser. Lige nu kan I for eksempel opleve:

AKTIVITETSARK TIL SAMLINGERNE
Ordrupgaard rummer en samling af fransk impressionisme i verdensklasse og dertil kommer en betydelig samling af dansk kunst koncentreret omkring Hammershøi og hans tid. Vi har udformet et sjovt aktivitetshæfte for børn og deres forældre. Med hæftet i hånden kan I gå på opdagelse i samlingerne, mens I får spændende historier og spørgsmål til kunstværkerne. Arket udleveres gratis i foyeren.

VILLAPÜK
På legende og finurlig vis har kunstnerduoen Randi & Katrine genskabt Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918 i miniformat. Her kan børnene boltre sig i en eventyrverden, der spejler virkeligheden, men som er fuld af overraskelser. Villapük er placeret i børnerummet ved siden af museumsbutikken. Før eller efter I besøger børnerummet, kan I med fordel besøge stifterparrets hjem, der har inspireret de to kunstnere.

KUNST UNDER ÅBEN HIMMEL

I parken inviterer højt profilerede samtidskunstnere til interaktion og leg med værkerne. Parken udgør dermed et forfriskende supplement til den mere traditionelle museumsoplevelse indendørs, hvor kunsten må ses men ikke røres. Værkerne er alle skabt specielt til Ordrupgaard og forholder sig bevidst til deres placering i det åbne rum. Læs mere her

Ordrupgaard 2023. Foto Paul Skovbakke 

VI SES PÅ ORDRUPGAARD

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer