Skip to content

JUL PÅ ORDRUPGAARD

Fra den 24. november inviterer vi indenfor på et julepyntet Ordrupgaard, hvor vi hylder alt det, der gør julen til noget ganske særligt. Samtidig demonstrerer vi, at julen sagtens kan forenes med bæredygtighed. Den populære multikunstner Shane Brox skaber nemlig et fortryllende juleunivers af genbrugsmaterialer. Og museets gæster – små såvel som store – får mulighed for at lave deres helt eget julepynt sammen med Shane. Skuespillerne Ellen Hillingsø og Katrine Greis-Rosenthal læser op fra gamle juleeventyr, der fortsat rører os med deres hjertevarme. Og der er lygteture ved skumringstid i kunstparken samt julejagt i samlingerne.

ET MAGISK JULEUNIVERS

Shane Brox spreder julehygge i det gamle herskabshjem, der er opført af Ordrupgaards stifterpar Wilhelm og Henny Hansen i 1918. Her pynter Shane et strålende juletræ med finurlige kreationer skabt udelukkende af genbrugsmaterialer som bølgepap, korkpropper, rør fra køkkenruller samt alskens dippedutter fra skabe og skuffer.

I spisestuen dækker Shane op til en festlig julemiddag med familien Hansens monogramprægede service samt fascinerende papfigurer, der associerer til eventyrlige og bibelske skikkelser. Som altid er figurerne kreeret af materialer, der engang har haft et andet formål, som for eksempel silkepomponer fra kong Christian 9.s gardiner, der oprindeligt prydede Amalienborg Slot.

KREATIVE WORKSHOPS OG JULEVÆRKSTED

Shane inviterer museets gæster med på to særlige workshops, hvor de sammen laver julepynt af genbrugsmaterialer samt naturens egne materialer som grene, kogler, mos mm. Her får kreativiteten frit løb, og inspirationen kan hentes i alt fra Shanes juleunivers til motiver i Ordrupgaards samlinger og i den omkringliggende kunstpark. Shane kommer med gode råd og ideer undervejs, og gæsterne opfordres til at medbringe egne hobby- og genbrugsmaterialer.

I museets juleværksted kan gæsterne lave julepynt fra den 28. november og resten af året. Også her opfordres gæsterne til at medbringe egne genbrugsmaterialer, som kan upcycles til smukt julepynt, der kan foræres bort som en personlig gave eller indgå i egen julesamling. Glæden ved at skabe noget varigt ud af restmaterialer, der normalt kasseres, er ganske stor og kan med fordel inspirere til nye juletraditioner.

HØJTLÆSNING AF JULEEVENTYR

Hver søndag i advent er der juleoplæsninger ved enten Ellen Hillingsø eller Katrine Greis-Rosenthal. Begge læser op fra julefortællinger, der stammer fra begyndelsen af det 20. århundrede, og de samme historier kan med stor sandsynlighed have lydt i herskabsstuerne på stifterparrets tid. Fortællingerne er velegnede til både børn og voksne.

LYGTETURE I KUNSTPARKEN OG JULEJAGT I SAMLINGERNE

Ved skumringstid om søndagen tager museets omviser børn og voksne med rundt i den store kunstpark. Deltagerne får udleveret en lanterne, med hvilken de kan lyse sig vej gennem parken. Undervejs støder de på spændende kunstinstallationer og hemmelige stier, mens omviseren fortæller historier fra dengang for mere end 100 år siden, da Wilhelm og Henny Hansen boede på Ordrupgaard sammen med sønnen Knud.

Fra første advent og hele december måned med kan Ordrupgaards yngste gæster gå på julejagt i samlingerne sammen med deres voksne. I foyeren udleveres en sjov aktivitetsfolder, der fører børnene gennem museets enestående samling af dansk og fransk kunst. Med folderen i hånden, skal børnene hjælpe nissen Hr. Juhl med at finde den helt perfekte gave til hans kone. Alle børn, der hjælper Hr. Juhl, kan selv være med i lodtrækningen om spændende gaver fra museumsbutikken.

KALENDER

Onsdag d. 24. november: Kom og oplev Shane Broxs juleunivers på Ordrupgaard. Museet er åbent til kl. 21.00. De julepyntede stuer kan opleves resten af året.

Søndag d. 28. november (første søndag i advent)

Kl. 12.00-15.00: Workshop ved Shane Brox

Kl. 15.00: Juleeventyr ved Katrine Greis-Rosenthal

Kl. 16.00: Lygtetur i kunstparken

Søndag d. 5. december (anden søndag i advent)

Kl. 15.00: Juleeventyr ved Ellen Hillingsø

Kl. 16.00: Lygtetur i kunstparken

Søndag d. 12. december (tredje søndag i advent)

Kl. 12.00-15.00: Workshop ved Shane Brox

Kl. 15.00: Juleeventyr ved Ellen Hillingsø

Kl. 16.00: Lygtetur i kunstparken

Søndag d. 19. december (fjerde søndag i advent)

Kl. 15.00: Juleeventyr ved Katrine Greis-Rosenthal

Kl. 16.00: Lygtetur i kunstparken

Juleværkstedet er åbent i museets åbningstid fra d. 28. november og resten af året, og julejagten kan hentes i foyeren.

Museets gæster opfordres til at medbringe egne genbrugsmaterialer til workshops og til juleværkstedet. Idéer til velegnede materialer findes på museets hjemmeside.

En stor tak til Kulturpuljen i Gentofte Kommune, som har støttet juleaktiviteterne på Ordrupgaard.

SDOK_720X746px

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer