Skip to content

GOLDEN DAYS PÅ ORDRUPGAARD

Fra den 6. til den 17. september fejrer vi Golden Days-festivalen, der i år dykker ned i vores landlige ophav under titlen ‘Golden Days på landet’. I den anledning kan du dykke ned i historien om stifterparret, Wilhelm og Henny Hansen, der opførte Ordrupgaard og i 1918 flyttede ind i deres nyopførte herskabshjem i landskabelige omgivelser. Du kan også gå på opdagelse i de landlige motiver i samlingen.

Ordrupgaard byder indenfor til aktiviteter, der sætter landet under lup. Deltag eksempelvis i en gratis omvisning eller prøv dig selv af i værkstedet, hvor billedkunstner Julie Riis Andersen underviser i linoleumstryk og sætter fokus på billeder og symboler som vi kender fra fortællingen om det landlige.

Læs mere om de enkelte aktiviteter og køb din billet herunder.

Linoleumstryk: Grafiske fremstillinger af det landlige

Kom til grafisk værksted i linoleumstryk på Ordrupgaard ved billedkunstner Julie Riis Andersen. Gennem grafisk tryk arbejder vi med billeder og symboler som vi kender fra fortællingen om det landlige, og med inspiration fra i Ordrupgaards samling af danske landskabsmalerier fra det 19. og 20. århundrede kommer vi med et bud på, hvordan det landlige kan afbildes i dag. Vi arrangerer fire små workshops for op til 10 deltagere pr. gang, hvor man får en grundig introduktion til grafisk tryk. I løbet af eftermiddagen får du rig mulighed for at lære de forskellige processer at kende og prøve kræfter med dine egne designs, som du kan tage med hjem.

Pris: 295 kr. Se datoer og køb din billet her

Omvisning: Ordrupgaard som landsted og det landlige som motiv

I 1916 påbegyndte stifterparret opførelsen af Ordrupgaard som et landsted. Under byggeriet blev de imidlertid så betagede af stedet, at de i stedet opførte en helårsbolig med gallerisale til deres betydelige malerisamling bestående af fransk og dansk kunst fra omkring år 1900. Det åbne landskab omkring Ordrupgaard er siden udstykket til parcelhuskvarter, men herskabshjemmet står tilbage som en unik tidslomme og på væggene hænger bl.a. malerier af guldaldermaleren J.Th. Lundbye og fynbomalerne Peter Hansen og Th. Philipsen. Kernen i Ordrupgaards samlinger er de franske impressionister, der malede ude i det fri og studerede sollysets reflekser og atmosfæriske effekter.

Omvisningerne er gratis, når entré/årskort er betalt. Se datoer og bestil din billet her.

Tag selv på tur i samlingen med Ordrupgaards app

Under Golden Days kan du med telefonen i hånden tage på en tur, der giver dig en introduktion til Ordrupgaard som landsted og de landlige motiver i samlingerne. Søg på ”Ordrupgaard” i din foretrukne app-butik og download museets gratis app.

Hent Ordrupgaards app her.

 

Bemærk: Den planlagte picnic ved Ordrupgaard Café i museets park er desværre aflyst grundet gravearbejde i parken i forbindelse med udrulning af fjernvarme i Gentofte Kommune.

L.A. Ring. Lundbyes bænk ved Arresø. 1899, Ordrupgaard. Foto Anders Sune Berg

127

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer