Skip to content

BOGUDGIVELSE FRANSK KUNST PÅ ORDRUPGAARD AF ANNE-BIRGITTE FONSMARK

Den 14. august udkommer bogen Fransk kunst på Ordrupgaard skrevet af museets direktør Anne-Birgitte Fonsmark. Bogen markerer genindvielsen af Ordrupgaards formidable samling af fransk kunst i en ny tilbygning af det norske arkitektfirma Snøhetta, som tillige står bag bygninger som Operahuset i Oslo og mindesmærket for World Trade Center i New York. Bogen udkommer akkurat samme dag, som Snøhettas bygning og den franske samling åbner for publikum.
EN AF NORDEUROPAS
FINESTE SAMLINGER AF FRANSK KUNST

Ingen kender Ordrupgaards franske samling bedre end Anne-Birgitte Fonsmark, som i mere end 25 år har stået i spidsen for museet. Med dansende let pen beskrives 90 hovedværker fra samlingen, heriblandt værker af det 19. århundredes allerstørste kunstnere som Monet, Degas, Renoir, Gauguin og Matisse.

 

SAMLINGENS TILBLIVELSE

Værkerne sættes ind i en kunsthistorisk kontekst, og bogen fortæller den fængslende historie om stifterparret, Wilhelm og Henny Hansen, der i 1918 lod Ordrupgaard opføre, og om samlingens tilblivelse. Forsikringsdirektør og etatsråd Wilhelm Hansen var særdeles målrettet i sin samleriver, og det er takket være hans bedrifter, at Ordrupgaard i dag kan vise en af Nordeuropas vigtigste samlinger af fransk kunst. Historien er ikke uden dramatiske hændelser, som for eksempel i skæbnesåret 1922, hvor konkursen truede som resultat af Landmandbankens krak, så der måtte sælges ud af samlingen. 

 

Bogen er en pendant til Dansk kunst på Ordrupgaard, som ligeledes er skrevet af Anne-Birgitte Fonsmark. Dansk kunst på Ordrupgaard udkom i anledningen af 100 året for Ordrupgaards stiftelse, og de to bogudgivelser følger samlingernes kronologi, hvor først den danske samling blev skabt og dernæst den franske. Med disse to bøger får læseren en betagende indføring i Ordrupgaards samlinger samt indsigt i de skelsættende årtier i starten af det 20. århundrede, hvor private samlere skulle sætte varige aftryk på dansk kulturliv. 

 

OM FORFATTEREN

 

Anne-Birgitte Fonsmark har været museumsdirektør på Ordrupgaard siden 1995 og ydet væsentlige bidrag til forståelsen af fransk og dansk kunst fra det 19. århundrede med talrige bogudgivelser og internationale særudstillinger om blandt andet Monet, Pissarro, Gauguin og Hammershøi. 

 

FAKTA

Udkommer: D. 14. august på dansk og engelsk

Omfang: 200 sider, rigt illustreret

Pris: Kr. 249,95

Forlag: I kommission hos Strandberg Publishing for Ordrupgaard

 

BOGUDGIVELSE FRANSK KUNST PÅ ORDRUPGAARD AF ANNE-BIRGITTE FONSMARK Foto Poul Skovbakke

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer