Skip to content

FORÅRETS PROGRAM PÅ ORDRUPGAARD

Det største program til dato med hele tre særudstillinger og et spektakulært nyt værk af Jeppe Hein på Kunstlegepladsen.

Foråret bliver begivenhedsrigt på Ordrupgaard med to kommende udstillinger og en ny installation i kunstparken. Udstillingen, Underfundige underverdener. Gauguin og Lilja, der åbner d. 24. marts vises i tre intime sale i Zaha Hadids bygning, mens Veronica Hodges indvier parkens nyrenoverede drivhus med en eventyrlig totalinstallation d. 19. april. Knapt en måned senere, d. 18. maj, rejser vandkaskaderne sig for allerførste gang i Jeppe Heins storslåede fontæne på Kunstlegepladsen. Alt imens den igangværende udstilling Jesper Christiansen på Ordrupgaard varer frem til d. 3. september. Med et udvidet program ønsker Ordrupgaard at udbyde en palette af differentierede museumsoplevelser, der bringer endnu flere af stedets unikke muligheder i spil.

Underfundige underverdener af Jean Gauguin og Klara Lilja

Udstillingen Underfundige underverdener. Gauguin og Lilja præsenterer to vidt forskellige kunstnere på tværs af tid og rum, nemlig Jean René Gauguin (1881-1961) og den fremadstormende, unge Klara Lilja (f. 1989). Med udgangspunkt i Gauguins hovedværk Havmand og Havfrue fra 1928, som museet ejer, samt helt nye keramiske værker af Lilja sætter udstillingen fokus på fortællinger og motiver med relation til havets og myternes underverden. Hermed ønsker museet at uddybe kendskabet til den ældre kunst i et ungt og aktualiseret møde.

Treårigt udstillingsformat i drivhuset indvies med Veronica Hodges

I parken har det smukke drivhus fra 1921 indtaget sin oprindelige plads efter en gennemgribende renovering. Herfra genopstår det nu som et væksthus for samtidskunsten med et treårigt udstillingsprogram.  

Det bliver den anerkendte papirkunstner Veronica Hodges (f. 1972), der indvier den nye udstillingsrække med en totalinstallation, der udforsker rummets meditative kvaliteter i samspillet med naturen. Hvor Kunstlegepladsen har fokus på leg og bevægelse, vil drivhuset fremover udgøre et  åndehul, hvor hverdagens stress og jag sættes på pause.

Nyt permanent værk af Jeppe Hein til Kunstlegepladsen

Den spektakulære vandpavillion skabes af Jeppe Hein (f. 1974), som har vakt begejstring verden over med værker, der appellerer til sanserne og opfordrer til leg og deltagelse. Etableringen af det kommende værk er allerede i fuld gang i parken, og museets gæster vil henover de kommende måneder kunne se arbejdet skride frem fra de store vinduespartier i foyeren.

Installationen bygges op omkring en oval grundplan, hvorfra 230 cm høje vandstråler skiftevist rejser sig og falder igen. Herved opstår der spontane og foranderlige rum, som museets gæster – små såvel som store – kan bevæge sig ind i for pludseligt at være omringet af vand. Værket føjer sig smukt til Kunstlegepladsens øvrige installationer, der alle er skabt efter samme princip af førende samtidskunstnere.

Forårets program

Jesper Christiansen på Ordrupgaard
D. 1. februar – d. 3. september 2023

Underfundige underverdener. Gauguin og Lilja

D. 24. marts – d. 25. juni 2023

Installation af Veronica Hodges

D. 19. april –  d. 1. november 2023


Vandpavillion af Jeppe Hein
Indvies på Kunstlegepladsen d. 18. maj 2023

Udsyn til Snøhettas bygning eksteriør 02 Ordrupgaard. Foto Laura Stamer

Udsyn til Snøhettas bygning eksteriør 02 Ordrupgaard. Foto Laura Stamer (000)

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer