Skip to content

FLORA YUKHNOVICH – 

INTO THE WOODS

18. SEPTEMBER 2024 – 19. JANUAR 2025
Ordrupgaard præsenterer den unge fremadstormende britiske kunstner, Flora Yukhnovich (f. 1990), i den allerførste solopræsentation uden for Storbritannien. 

Yukhnovich er blevet udråbt som en af maleriets nye store mestre, der vil indtage en central plads i kunsthistorien. I et sanseligt billedsprog, der placerer sig et sted mellem figuration og abstraktion, indarbejder Yukhnovich historiske stilarter – herunder især rokokoen. Samtidig overskrider hun de gængse genrekonventioner ved at lade finkulturen smelte sammen med populærkulturen. 

I udstillingen inviterer Yukhnovich sit publikum med ud i skoven i et fortryllet grænseland, som det kendes fra fantasiens og eventyrenes verden. Her ophæves grænsen mellem det bevidste og det ubevidste i mødet med såvel gudinden Venus som rapperdronningen Doja Cat. Udstillingen guider os igennem en skov af referencer med kvindekroppen som det gennemgående ledemotiv.

Udstillingen Into the Woods bliver skabt i tæt samarbejde med kunstneren selv, der laver en række nye værker specifikt til anledningen.

Flora Yukhnovich, Thicker than Peanut Butter, 2020, 200 x 170 cm, © Flora Yukhnovich
Courtesy the artist and Victoria Miro.

Flora Yukhnovich, Thicker than Peanut Butter, 2020, Ordrupgaard 18.9.24-19.01.25

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer