Skip to content

EFTERÅRSFERIE PÅ
ORDRUPGAARD

Efterårsferien står for døren, og Ordrupgaard byder på inspirerende kunstoplevelser for både børn og voksne. Du kan blandt andet lade børnene gå på opdagelse i kunsten sammen med drengen Knud, der engang boede på Ordrupgaard. Eller du kan besøge Finn Juhls hus, som holder særåbent i efterårsferien. Eller hvad med at klatre til tops i et bambustårn med udsigt til de efterårsklædte trækroner, inden værket lukker for sæsonen? Lørdag formiddag kan du tilmelde dig Kunst & brunch, som starter med en omvisning i parken og slutter med en lækker brunch i caféen. 

ISÆR FOR BØRN 

For godt 100 år siden flyttede drengen Knud ind på Ordrupgaard sammen med sine forældre Wilhelm og Henny, der hørte til blandt tidens førende kunstsamlere. På få år skabte de både den franske- og den danske samling, som fortsat udgør selve kernen af Ordrupgaard. Knud, der voksede op omgivet af kunst, havde naturligvis sine favoritter blandt de mange malerier, og nu kan I se hvilke.

I efterårsferien inviterer vi nemlig børn og voksne med rundt i samlingerne, hvor I kan opleve Knuds yndlingsværker. Turen slutter i vores nye børneinstallation Villapük af kunstnerduoen Randi og Katrine. Værket er udformet som en miniversion af Knuds barndomshjem, Ordrupgaard. Og her vil I gense flere af malerierne fra turen samt høre mere om Knuds barndom.

HVORNÅR

Tirsdag d. 18. oktober – søndag d. 23. oktober i museets åbningstid. Om onsdagen dog kun til kl. 17.

Vores dygtige kunstformidler står klar til at tage imod jer, og turen starter løbende, når der har samlet sig en gruppe. 

TEGNEWORKSHOP

I tegneworkshoppen kan børnene tegne frit eller farvelægge et værk fra samlingen i form af en illustration. 

FINN JUHLS HUS

Finn Juhls hus er ekstraordinært åbent i hverdagene i efterårsferien – dvs. at huset er åbent fra tirsdag d. 18. oktober til søndag d. 23. oktober.

Finn Juhl var meget inspireret af udstillingsaktuelle Vilhelm Lundstrøm, og den berømte møbelarkitekt ejede flere værker fra kunstnerens hånd. Traditionen vil sågar vide, at farveholdningen i huset er inspireret af Lundstrøms sene malerier. 

Den anmelderroste udstilling Vilhelm Lundstrøm. Farvens of formens fornyer varer frem til 15. januar 2023.

PARKEN

I efterårsferien kan du opleve værkerne i parken en sidste gang, inden de lukker for sæsonen. 

Du kan besøge parken på egen hånd – eller du kan tilmelde dig Kunst & brunch lørdag d. 15 oktober, hvor du oplever værkerne samme en omviser. Arrangementet afsluttes med en lækker brunch i caféen.

Læs mere om Kunst & brunch og tilmeld dig her: Kunst & Brunch – DinnerBooking

Parkens værker genåbner i påsken 2023.

Doug and Mike Starn, Geomentry of Innocence, 2018

Doug and Mike Starn, Geomentry of Innocence1

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer