Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

TJENESTEPIGERNES KAMP FOR LIGESTILLING OG BEDRE KÅR

10. september kl. 17:30 - 18:30

200 kr. Nedsatte priser for årskortholdere og unge/studerende.



Hvordan var livet på Ordrupgaard for 100 år siden? Vi kender meget til Henny og Wilhelm Hansen, der stiftede Ordrupgaard, men vi ved langt mindre om de tjenestefolk, der sørgede for, at herskabshjemmet blev ført på behørig vis. I dette foredrag deler historiker, journalist og forfatter Dorthe Chakravarty ud af sin store viden om livet som tjenestepige i begyndelsen af det 20. århundrede.

I 1899 indkaldte Marie Christensen Københavns tjenestepiger til et hemmeligt møde. Det blev begyndelsen på Tjenestepigeforeningen og en sej kamp for at ændre de elendige forhold, tjenestepigerne arbejdede under. Foredraget handler om Marie Christensen og landets tusindvis af tjenestepiger, som gennem erindringer har fortalt om uretfærdighed og misbrug af magt – og om, hvordan nye tider og strømninger gav mulighed for at forandre deres liv, men i denne anledning vi Dorte også inddrage mere Ordrupgaard-lokale perspektiver.

SPIS DIN MIDDAG PÅ ORDRUPGAARD

Efter foredraget kan man nyde et dejlig måltid mad i Cafè Mondrup Ordrupgaard for kun 150 kr. Måltidet tilkøbes sammen med billetten.

PRAKTISK

HVORNÅR: 10. september kl. 17.30-18.30

HVOR: I caféen på Ordrupgaard

PRIS: 200 kr. / 150 kr. for årskortholdere / 100 kr. for unge under 26 og studerende

PRIS MED MAD: 350 kr. / 300 kr. for årskortholdere / 250 kr. for unge under 26 og studerende

 

Bemærk venligst, at optagelser/fotografering til kommunikation og arkivering kan forekomme ved vores arrangementer. Fotografierne og optagelserne kan blive vist på vores hjemmeside eller sociale medier. Hvis du har spørgsmål om databeskyttelse eller foretrækker ikke at blive fotograferet, bedes du kontakte os inden arrangementet på email ordrupgaard@ordrupgaard.dk. Du har til hver en tid ret til at henvende dig til os med henblik på at få slettet et billede af dig fra vores hjemmeside eller sociale medier. Du kan læse mere i vores privatlivspolitik.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret med særudstillinger og arrangementer