Matisse og Eskimoerne DK

150,00 DKK

På lager

Varekategori:

Beskrivelse

Matisse og eskimoerne. Umiddelbart er der næppe to ting, der er så forskellige og usammenlignelige som en af det 20. århundredes mest farveglade kunstnere og eskimoerne i de hvidgrå egne højt mod nord.

Men den store franske kunstner Henri Matisse skulle faktisk sent i livet udføre en hel række værker, der er ukendte for den store offentlighed, portrætter af inuitter  – eller eskimoer, med datidens eget ord. De mange grafiske værker blev udført i form af illustrationer til et af de talrige bogværker, som han yndede at udføre i denne del af sit liv – det “andet liv”, som han følte, han havde fået tildelt som en gave efter en alvorlig kræftsygdom. Dette bogværk, Une féte en Cimmérie (en fest i Cimmeria), der illustrerede et stort digt skrevet af hans svigersøn, byzantinisten og forfatteren Georges Duthuit, blev en slags bro mellem to kulturer: Matisses verden i det varme, mediterrane syd og eskimoernes i det kolde nord.

Et omdrejningspunkt i dette møde blev den danske polarforsker Knud Rasmussen. Hvordan alt dette hænger sammen, vil denne bog fortælle.

Titel: Matisse og eskimoerne – et overset kapitel i kunsten

Udgivelsesår: 2015

Antal sider: 231

Forfattere: Anne-Birgitte Fonsmark, Patrice Deparpe, Dominique Szymusiak, Hans Christian Gulløv