Udstilling om møbelarkitekten Finn Juhl på Nationalmuseum i Stockholm

Danske Finn Juhl og hans unikke design får i dette forår fornyet international opmærksomhed. Det sker, når Sveriges førende kunstmuseum, det nyrenoverede Nationalmuseum i Stockholm åbner dørene for udstillingen Finn Juhl. Møbelarkitekten. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Ordrupgaard og har store udlån fra det danske kunstmuseum, der p.t. er lukket grundet nybyggeri. Udstillingen er den første store internationale udstilling om Finn Juhl i nyere tid. Begivenheden er således lidt af en sensation og markerer den støt stigende internationale opmærksomhed omkring Finn Juhl og hans virke.

Finn Juhl er kendt som en af de mest toneangivende skandinaviske møbeldesignere i 1940´erne til 1960´erne. Hans udtalte perfektionisme omkring detaljen, sans for materialer og innovative tilgang til møbelkonstruktioner har gjort ham kendt og elsket hos designentusiaster langt uden for Danmarks grænser, hvor hans formfuldendte design er i høj kurs. Møblerne blev oftest produceret i små serier i samarbejde med snedkermester Niels Vodder. Men Finn Juhl var også én af de første danske formgivere, som designede møbler til en produktion i større skala.

Ordrupgaard er lukket under opførelsen af museets nye tilbygning tegnet af den norske tegnestue Snøhetta. Lukkeperioden har muliggjort det omfattende udlån til Nationalmuseum Stockholm. Ordrupgaard forventes at genåbne i 2020.

 

Udstillingen Finn Juhl: Møbelarkitekten vises på Nationalmuseum Stockholm fra den 14 marts til og med den 22 september 2019.

 

Du kan læse mere om udstillingen HER

Se pressemeddelelse HER