To nye værker til Kunstpark Ordrupgaard

Vi er meget stolte af, at vi i denne sommer er blevet to værker rigere! Værkerne, Confiteor, som er en roterende træpavillon og Bridge, som er en portal til åndernes verden, er lavet af samtidskunstnerne Henry Krokatsis og Simon Starling og kan opleves i Ordrupgaards kunstpark.

Roterende skriftestol

Confiteor af Henry Krokatsis (UK) inviterer både til leg og eftertænksomhed. Krokatsis genbruger gerne kasserede genstande i sine værker. Fx finder gamle spejle, blyindfattede ruder og antikke glas vej til hans kunst. Glassene i Confiteor er udstyret med en særlig  type glas, som bl.a. anvendes i forhørslokaler og som gør det muligt at se ud, uden selv at blive set.

Portal til åndeverdenen

Værket Bridge af Turner Pris-vinder Simon Starling (UK) er lavet i samarbejde med japanske scenekunstnere. Træet på maleriet er et japansk nåletræ, som er inspireret af det japanske Noh-teater, hvor et fyrretræ udgør porten til åndernes verden. Desuden har Starling ladet sig inspirere af de japanske træsorter i museets park og de impressionistiske værker i Ordrupgaards franske samling.

Begge værker blev indviet i parken i sommeren 2015 og bliver nu en permanent del af Ordrupgaards samling.

Læs mere om Kunstpark Ordrupgaard