The Lake laver performance på Ordrupgaard

Det danske radioprogram The Lake kommer til Ordrupgaard og fylder Hammershøis stuer med spændende lydoplevelser!

I tæt samarbejde med Ordrupgaard og gennem en unik læsning af udstillingen Hjemme hos Hammershøi præsenterer The Lake henholdsvis en koncert og en performance, som giver Hammershøis ellers så stille stuer en helt ny klang.

Vi er stolte over at kunne præsentere den danske internetradio The Lake, der siden 2014 har arbejdet med spændende og eksperimenterende musik, lyd- og radiokunst.

Musikalsk minimalisme i optog gennem udstillingen

I en opførsel af den amerikanske komponist Terry Rileys værk In C vil et musisk optog gå procession gennem udstillingen og udforske rummenes mange forskellige akustikker og udtryk. In C er et hovedværk inden for den amerikanske 60’er-minimalisme og har hverken fast længde eller et fast antal instrumenter. I Hammershøis stuer sættes værket i scene for otte saxofoner og perkussion, arrangeret af komponist og musiker Anders Lauge Meldgaard.

Skræddersyet syngespil i salene

Perfomancegruppen CAAST som består af medlemmerne Tobias Kirstein (Mayhem), Cæcilie Trier (Choir of Young Belivers & Chimes and Bells), Andreas Führer (yoyooyoy) , Asger Hartvig og Simon Latz (begge Af med hovedet), har skabt et helt nyt værk, specielt til Ordrupgaards udstilling om Hammershøi. Tidligere har gruppen fremført dramatiske tekster af bl.a. Antonin Artaud, Bertolt Brecht og Leif Panduro på Det Kgl. Teater, Sorø Kunstmuseum, Brecht Dage og Our Living Room Gallery i Los Angeles. Denne gang er gruppen gået i tæt dialog med udstillingen Hjemme hos Hammerhøi for at skabe en helt unik, skræddersyet performance.

Terry Riley: In C

Saxofoner:

Sopranino – Danielle Dahl

Sopran – Niels Lyhne Lykkegaard

Sopran – Lis Raabjerg Kruse

Sopran – Anders Lauge Meldgaard

Mezzo sopran – Benjamin Koppel

Alt – Laura Toxværd

Alt – Mads Egetoft

Alt – Ali Badreldin

CAAST

Tobias Kirstein (Mayhem)

Cæcilie Trier (Choir of Young Belivers & Chimes and Bells)

Andreas Führer (yoyooyoy)

Asger Hartvig og Simon Latz (begge Af med hovedet).