Ordrupgaards samling rejser til Holstebro

2018 markerer både Ordrupgaards 100-års jubilæum og begyndelsen på realiseringen af museets nye underjordiske tilbygning Himmelhaven. Byggeprocessen betyder, at museet lukker i to år, men heldigvis skal Ordrupgaards fine samling af dansk kunst ikke samle støv. I anledning af hundredåret sendes samlingen, der tæller navne som L.A. Ring, Vilhelm Hammershøi, Fritz Syberg, Johannes Larsen m.fl., ud i landet, hvor den skal besøge en række prominente museer. Første stop på samlingens turné er Holstebro Kunstmuseum.

Skønt stilheden har sænket sig over de gamle stuer, hvor museumsstifter Wilhelm Hansen boede med sin hustru Henny, kan man stadig opleve Hansens fine samling af dansk kunst – dog ikke i de vante rammer på Ordrupgaard. Den 20. januar 2018 åbner udstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år på Holstebro Kunstmuseum. Udstillingen er en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor Ordrupgaard rejser ud til gæsten og ikke omvendt. På denne måde vil mange flere danskere få en oplevelse af stedets store samling af dansk kunst fra det 19.- og 20. århundrede, hvilket normalt er forbeholdt Ordrupgaards egne gæster.

Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år vises på Holstebro Kunstmuseum frem til den 21. maj 2018, hvorefter udstillingen rejser videre til Ribe Kunstmuseum, hvor udstillingen åbner den 9. juni 2018.

Læs mere her

Som led i et samarbejde mellem Ordrupgaard og Holstebro Kunstmuseum giver et årskort til Ordrupgaard gratis entré på Holstebro Kunstmuseum frem til 21. maj 2018. Dette gælder for både enkelte og 1+1-medlemskaber. Når Ordrupgaard genåbner i ny skikkelse i 2020, giver et årskort til Holstebro Kunstmuseum tilsvarende gratis entré på Ordrupgaard i 6 måneder.