Prinsesse Marie åbner Pissarro-udstilling på Ordrupgaard

H.K.H. Prinsesse Marie holdt åbningstalen da Ordrupgaard torsdag den 9. marts åbnede udstillingen Pissarro. Et møde på Skt. Thomas. Udstillingen markerer 100-året for Danmarks salg af De Vestindiske Øer og sætter spot på mødet mellem den danske guldaldermaler Fritz Melbye og den senere ‘fader’ til impressionisme, Camille Pissarro.

Udstillingen Pissarro. Et møde på Skt. Thomas fortæller historien om Fritz Melbye og Camille Pissarros møde i Dansk Vestindien, hvorfra de tog på en kunstnerisk dannelsesrejse ind i den venezuelanske jungle i en fælles søgen efter inspiration og motiver. Størstedelen af værkerne i udstillingen har aldrig tidligere har været vist i Danmark viser et hidtil ukendt link mellem den danske guldalder og den franske impressionisme.

Det var det en stor glæde for Ordrupgaard, da hoffet meddelte at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der selv er født fransk, ønskede at holde åbningstale ved ferniseringen. Der var øvrige taler af museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark, samt Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray. Prinsessen er kendt som en ivrig støtte af det danske kunst- og kulturliv, og viste stor interesse da hun efterfølgende blev vist rundt i udstillingen af Anne-Birgitte Fonsmark.

Det er anden gang ét år, at museet tiltrækker sig kongelig opmærksomhed. Sidst var i efteråret 2016, ved åbningen af museets anmelderroste udstilling Monet. Ud af impressionismen.  hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog.