Morisot: Ung pige i det grønne

Berthe Morisot (1841–1895): Ung pige i det grønne. (Mlle Isabelle Lambert)

 

Olie på lærred | 74 x 60 cm | 1885

 

Ung pige i det grønne. (Mlle Isabelle Lambert) forestiller en ung pige — Isabelle Lambert — der var model for Morisot ved flere lejligheder. Morisot var øjensynlig interesseret i at indkredse ungpigesfæren kombineret med eller uddybet af de nye muligheder for at udtrykke sanselighed, der lå i den impressionistiske tilgang til maleriet.

 

Hun brugte også ofte sin datter Julie som model og sammenførte som i billedet her en indtrængende oplevelse af modellen med en sanseåbnende skildring af de nære omgivelser. Ligesom hovedparten af impressionisterne, der blev inspireret af deres nære omgivelser, fandt Morisot bl.a. udfordring i at male de umiddelbart tilgængelige rum i sit eget hus og i haven i Paris.

 

Karakteristik

Berthe Morisot markerer sig som en af få kvindelige kunstnere, der fik betydning i 1800-tallets kunstverden. Hun udviklede sin særlige impressionistiske malemåde ved at male i det fri og ved at eksperimentere med en varieret og udfordrende penselføring.

 

Motivverden: Portrætter, studier af kvindelige modeller, landskaber og billeder af “det moderne liv” især i Bois de Boulogne og i Paris’ omegn.

Stilart: Impressionisme

 

Læs mere om Morisot på Musée d’Orsays hjemmeside.

Morisot ung pige i det grønne
KATEGORI
Den franske samling