Kunstpark Ordrupgaard

Ordrupgaard byder for 3. år i træk på internationale navne og samtidskunst under åben himmel. Kunstpark Ordrupgaard 2015 åbnede 11. juni med værker af Simon Starling, Henry Krokatsis og Klara Kristalova.

Den franske malerisamling og Ordrupgaards grønne omgivelser har været inspirationskilde for kunstnerne, der bidrager til Kunstpark Ordrupgaard 2015. Når parken åbner 11. juni, kan gæsterne blandt andet glæde sig til et teater befolket af sære væsener, en foruroligende pavillon og en over 4 meter bred portal til åndeverdenen skabt specielt til Kunstpark Ordrupgaard 2015.

 

Portal til ĂĄndeverdenen
Simon Starling vakte opsigt, da han i 2005 byggede et gammelt skur om til en båd, som han sejlede ned ad Rhinen og byggede om til skur igen i gallerirummet. Et værk, der gav ham den prestigiøse Turner-pris. Til Kunstpark Ordrupgaard har han i samarbejde med japanske scenemalere skabt et stort maleri, der mimer bagvæggen af det japanske Noh-teater, hvor motivet er et fyrretræ og udgør porten til åndernes verden. Ud over Noh-teateret har Starling ladet sig inspirere af de japanske træsorter, man finder i museets park, og de impressionistiske værker i samlingen.

 

Skovteater
Klara Kristalova er kendt for sine udtryksfulde, keramiske figurer inspireret af mytestof, eventyr og dyrefabler. Figurer, der på én gang virker uskyldige og skræmmende og genopliver barndommens fantasier og mareridt. Inspireret af plante- og dyrelivet i Ordrupgaards park, og af Paul Gauguins malerier på museets vægge, har Kristalova skabt et teater befolket af sære væsener og figurer.

 

Skriftestol eller forhørslokale?
Henry Krokatsis genbruger gerne kasserede genstande i sine værker. Fx finder gamle spejle, blyindfattede ruder og antikke glas vej til hans kunst. Til Ordrupgaard har han bygget en pavillon. Eller er det et redskabsskur? Eller en skriftestol eller et forhørslokale? Man kan se ud – men ikke ind. Krokatsis kombinerer mange forskellige udtryk, som gør funktionen svær at afkode og får værket til at stå i foruroligende kontrast til museets harmoniske herskabshjem.

 

Læs mere om Kunstpark Ordrupgaard.

Simon Starling

The Bridge, 2015

Simon Starling_Production image_336_200

Se videoen om værket her

Klara Kristalova

After the Deluge, 2015

100615 041a

After the Deluge er ikke længere en del af Kunstpark Ordrupgaard, men du kan stadig se videoen om værket her

Henry Krokatis

Confiteor, 2015

Henry Krokatsis_Confiteor 2015_090615 009

Se videoen om værket her

Kunstpark Ordrupgaard er støttet af:

15 juni fonden logo

Kunstparken er støttet af 15. Juni Fonden og Det Obelske Familiefond

Logo_DK_jpg
Dato

June 11, 2015

KATEGORI
Tidligere udstillinger