Kunstlegeplads Ordrupgaard 2018

I 2016 åbnede Kunstlegeplads Ordrupgaard i museets grønne park. Det første værk på Kunstlegepladsen var Olafur Eliassons Vær i vejret, som indhyller parken i tåge, hver gang vinden vender. I 2018 inviteres Ordrupgaards gæster med på en rejse op i trækronerne i to nye, spektakulære kunstværker skabt specielt til Ordrupgaards kunstlegeplads. Kunstnerne bag værkerne er den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn og den japanske arkitekt Terunobu Fujimori. 

Kunst er noget, man engagerer sig i, noget som inviterer dig indenfor, ja sågar noget du kan klatre i! I hvert fald på Ordrupgaard. På museets kunstlegeplads, som er støttet af Nordea-fonden, kan børn og voksne udforske en række kunstværker, som ikke kun er skønne for øjet, men også udfordrer sanserne. I 2018 indvies to nye værker på kunstlegepladsen; Doug og Mike Starns gigantiske bambuslabyrint Geometry of Innocence fra deres Big Bambú-serie, samt Terunobu Fujimoris nyfortolkning af det traditionelle japanske tehus i form af værket Tea Tree House.

Geometry of Innocence

De anerkendte amerikanske kunstnere Doug og Mike Starn er kendt for deres Big Bambú-skulpturer, som er set af over to millioner besøgende på verdensplan. Udstillingen af Big Bambú i seks måneder på taget af Metropolitan Museum of Art i New York, var museets niende mest besøgte udstilling nogensinde. Hver inkarnation/version af værket er unikt i formen, og bærer fysisk og kulturelt præg af det sted hvor kunstnerne og deres team af bjergbestigere inviteres til at opholde sig under installeringen. Alle værkets strukturer, bygget ud fra ’tilfældigt kaos’ med tusindvis af bambusstænger bundet sammen af kilometersvis af reb, viser den usynlige arkitektur af liv som væves ind i et beboeligt kunstværk. Selv beskriver Starn brødrene Big Bambú som en ”fysisk manifestation af menneskelig fantasi og kreativitet”. Det er en stor glæde for Ordrupgaard at åbne museets kunstlegeplads i 2018 med det stedspecifikke værk Geometry of Innocence, som spreder sig over mere end 100 m2. Værkets snoede stier, som fører publikum op i 15 meters højde, løber som en arterie igennem bambusstrukturen og giver den besøgende mulighed for at være højt til vejrs i værket eller hænge ud i de sociale rum, som er en del af dets struktur. Værket installeres i foråret af kunstenerne selv, i samarbejde med et team af bjergbestigere. Geometry of Innocence bliver en permanent del af Kunstlegeplads Ordrupgaard.

Tea Tree House

Alle børn drømmer om et smukt lille hus i trætoppene udenfor de voksnes rækkevidde. Den japanske arkitekt Terunobu Fujimori er kendt for sine nyfortolkninger af det traditionelle japanske tehus, udført i naturmaterialer og balanceret på pæle i op til seks meters højde. Det kræver mod at besøge Fujimoris tehuse, og de børn og voksne, som tager imod udfordringen, må klatre på de spinkle stiger, som fører op til husets indgang. I husets minimalistiske interiør kan man slappe af, drømme sig væk og måske endda nyde en kop traditionel japansk te under én af de te-ceremonier, som vil blive afholdt i huset. Ligesom det er tilfældet med Doug og Mike Starns Geometry of Innocence er Tea Tree House det første værk af Terunobu Fujimori i Danmark.

OBS! Efter indvielsen af værkerne Geometry of Innocence og Tea Tree House d. 31. maj 2018, vil der være særlige åbningstider samt bestemte adgangsforhold og regler for disse.

Læs mere om åbningstider, adgangsforhold og regler her

Læs mere om indvielsen vi havde i foråret 2018 her

KATEGORI
Aktuelle udstillinger