Himmelhaven

I 2018 tages det første spadestik til en ny underjordisk tilbygning til Ordrupgaard – tegnet af den berømte norske tegnestue Snøhetta. Ordrupgaard og Finn Juhls hus vil være lukket under hele opførelsen af Himmelhaven, som skal sikre bevaringen af museets kostbare, franske samling. Ordrupgaard genåbner i 2019.

Med tilføjelsen af Zaha Hadids tilbygning i 2005 fik Ordrupgaard mulighed for at holde store internationale særudstillinger som Van Gogh, Gauguin, Bernard. Dramaet i Arles (2014) og Nordens største Monet-udstilling i 2016. I 2017 udvider Ordrupgaard igen – denne gang for at sikre bevarelsen af museets kostbare samling af impressionistiske værker.

Sikring af samlingen

Målet med Himmelhaven er at give Ordrupgaards franske samling optimale betingelser, sådan at museet også kan udstille de sarte pasteller af blandt andre Edgar Degas, som i øjeblikket ikke kan opleves af offentligheden. Med Himmelhaven ønsker Ordrupgaard at give sine besøgende mere glæde af hele museets permanente samling, som tæller navne som Monet, Manet, Gauguin, Renoir, Courbet, Morisot m.fl.

Stor arkitektur på dansk jord 

Den norske tegnestue Snøhetta blev grundlagt i Oslo 1987, og har siden modtaget adskillige priser for nyskabende bygningsprojekter som operaen i Oslo, biblioteket i Alexandria og mindesmærket for World Trade Center i New York. Ligesom Zaha Hadids tilbygning var den første af sin slags i hele Nordeuropa, vil Himmelhaven ligeledes være Snøhettas første projekt i Danmark.

Byggeprocessen

I december 2017 tages det første spadestik til Himmelhaven. Byggepladsen vil spærre adgangen til Ordrupgaards øvrige bygninger, og museet forventer derfor at lukke midlertidigt i byggeperioden. Der vil således ikke være særudstillinger eller adgang til den permanente samling, men der vil fortsat være åbent i Kunstpark Ordrupgaard med spændende aktiviteter for museets gæster.

Himmelhaven forventes at stå færdig i 2019. I hele byggeperioden vil Ordrupgaard være aktiv på www.ordrupgaard.dk samt på museets Facebook- og Instagram-profil. På disse kanaler kan interesserede løbende følge med i byggeprocessen, finde information om aktiviteter i Kunstparken eller få besvaret diverse spørgsmål i et dertil indrettet info-rum, som vil være aktivt i hele byggeperioden.

Himmelhaven realiseres med støtte fra:

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Augustinus Fonden

Realdania

Det Obelske Familiefond

Knud Højgaards Fond

Dato

december, 2017 - 2019

KATEGORI