CARL LARSSON. DET GODE LIV

CARL LARSSON. DET GODE LIV
25. september 2014 – 8. februar 2015

Buttede barnekinder, glade farver og hjemlig hygge. Carl Larsson er kendt og elsket for sine idylliske skildringer af familiens liv på gården i Sverige. Mesterlige akvareller, hvor skønhed og hverdag går hånd i hånd. Med udstillingen Carl Larsson. Det gode liv fortæller vi historien om maleren, der åbnede sit hjem via kunsten og skabte et nordisk livsstilsideal, som stadig gælder den dag i dag.

Carl Larsson, en af de største kunstnere i Norden, var en suveræn akvarelmaler, mesterlig monumentalkunstner og dreven illustrator og portrætmaler. Men først og fremmest var han berømt og elsket for sin skildring af livet i Lilla Hyttnäs. Den berømte gård i Dalarnes Sundborn i Sverige, hvor drømmen om det gode liv blev bygget op omkring familien, hjemmet, naturen og en enkel livsførelse.

Hjemmet som kunstværk

I Lilla Hyttnäs indrettede Carl Larsson sig med hustruen Karin, enkelt og funktionelt i stærk kontrast til tidens victoriansk inspirerede smag. Og hver detalje blev der kælet for. Deres liv formede sig således at hjem og hverdag skulle blive til et totalkunstværk, hvor ikke blot arkitektur, indretning og kunst skulle gå op i en højere enhed, men selv familiens hjemmesyede tøj passede til omgivelserne.

Det gode liv til alle

Carl Larsson og Karin skulle få enorm indflydelse på skandinavisk boligkultur. Rum for rum malede Carl Larsson livet på Lilla Hyttnäs, som endte med at blive det mest berømte hjem i Sverige. Blandt andet via reproduktioner i trykte albums som Ett hem publiceret i 1899. Med billedet som medie toner der et nyt håb op, om at alle kan kombinere hverdagen og skønhed. Meget fokus ligger der også på børnene, der nyder mere frihed i både krop og sind. Det sociale budskab, som Carl Larsson udtrykker gennem sin kunst, kan man tydeligt genkende i nutidens velfærdstanker.

BEMÆRK! Samtlige værker kan ses frem til 11. januar. Herefter reduceres udstillingen og viser 56 malerier plus møbler.

_MG_1500_560

Carl Larsson for børn

formidling 1060

Digital formidling

IMG_0700a_700

Tag Carl Larsson med hjem

carl_thumbs

Omvisninger

presse

Anmeldelser

Carl Larsson, Azalea, 1906. Thielska Galleriet, Stockholm

 Fonde og sponsorer

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Dato

25. september – 8. februar 2015

KATEGORI
Tidligere udstillinger