Anmeldelser

BERLINGSKE

Torben Weirup

“Formidabel udstilling på Ordrupgaard”

 

“Det er en meget vellykket og skarpt disponeret udstilling med så imponerende lån fra store museer verden over, at “Dramaet i Arles” også antyder, hvilken position Ordrupgaard indtager i den internationale museumsverden. Som det gennemgående er tilfældet med Ordrupgaards særudstillinger, er også denne fint formidlet, hvilket blandt andet vil sige, at ophængningen er logisk, og teksterne enkle”

POLITIKEN

Peter Michael Hornung

“Van Gogh, Gauguin & Bernard. Dramaet i Arles er ikke en udstilling, som man ofte får lejlighed til at se herhjemme”

 

“I de næste 5 måneder hænger et udvalg af det sene 1800-tals smukkeste billeder ude på Ordrupgaard. Det er rent ud sagt utroligt, hvad Ordrupgaard har fået mulighed for at låne i udlandet, og det store udvalg fortæller noget om den respekt, som denne på ingen måde enorme institution nyder internationalt.”

BØRSEN

Bente Scavenius

“En sensation …. en hjerteskærende god udstilling”

 

“En sensation er også udstillingens koncept, og selve den interessante ophængning, hvor værker af Van Gogh, Gauguin og Bernard side om side fortæller om, hvor forskelligt kunsten fortolker virkeligheden. Det er en hjerteskærende god udstilling, ikke mindst gribes man helt nede i nervetrådene i mødet med Van Goghs to seneste malerier af hvedemarkerne i Auvres. Få dage efter at de sidste penselstrøg var sat på disse lærreder, sluttede hans liv.”

JYLLANDS-POSTEN

Tom Jørgensen

“Ordrupgaard præsenterer kunst i absolut og indiskutabel verdensklasse”

 

“Der venter mange store udstillingsoplevelser i 2014, men spørgsmålet er, om vi ikke har set den bedste af dem alle. Det bliver ihvertfald svært at overgå denne store oplevelse”

 

“Det exceptionelle ved Ordrupgaards udstilling er, at vi kommer helt ind på livet af alle disse mesterværker. Takket være museets uovertrufne formidlingsarbejde får vi et indblik i tre geniale kunstneres tankesæt, deres diskussioner og visioner, deres tvivl, deres kampe og deres, på trods af alt, gensidige inspiration og respekt”.

KRISTELIGT DAGBLAD

Henrik Wivel

“Æstetisk overbevisende præsenteres deres værker rent. Billedoplysninger og tekster kører i et løbende bånd neden under billederne, så blikket i første omgang ikke forstyrres”.

 

” Kunstnernes værker er i sandhed langer than life”.

 

“Læg dertil et overdådigt illustreret katalog, hvor Anne- Birgitte Fonsmark udlægger teksten og stemmer ordene op omkring konflikterne i liv og værk.”

SMAGSDOMMERNE

Se udsendelsen på

DR K 11. februar 2014

 

“Vi lægger ud med den kunstudstilling, der fik Børsens anmelder til at sprænge rammerne med hele 7 stjerner ud af 6 mulige” – Adrian Hughes.

 

“Lærerig og spændende” forfatter Christel Wiinblad.

 

“Ordrupgaard overgår sig selv med denne udstilling” – “En enestående udstillingsbegivenhed” museumsdirektør Christine Buhl Andersen.

 

“Mesterværk efter mesterværk” jazzmusiker, improvisator Kresten Osgood.

WEEKENDAVISEN

Ole Nørlyng

“Imponerende lån gør turen rundt om tre af den tidlige modernismes vigtigste kunstnere – Van Gogh, Gauguin & Bernard – til en udsøgt fornøjelse”

 

“Et must af en udstilling”

 

“Endnu en gang brillierer udstillingen med hele 2 mesterlige olivenlunde malet under opholdet i Saint-Rémy, ligesom det er aldeles bevægende at stå foran et af Van Goghs sidste store billeder af bølgende kornmarker og høstakke fra de sidste hektiske dage i Auvers-sur-Oise, inden Van Gogh selv sagde stop”.

INFORMATION

Rune Gade

“Det er en lysende perle af en udstilling, Ordrupgaard byder på med Van Gogh, Gauguin & Bernard. Dramaet i Arles”

 

“I en overordentlig vellykket udstilling løfter Ordrupgaard kendte værker ud af det biografiske mytestof og ind i en æstetisk sammenhæng”

 

“Det er en elegant formidlingsindsats, som ligger bag denne højst seværdige udstilling, som ledsages af glimrende digital skærmformidling samt et grundigt og velskrevet katalog med en mængde perspektiverende billedmateriale”.

KATEGORI
Aktuel udstilling