Anmeldelser

JYLLANDS-POSTEN

Tom Jørgensen

 

“Vi griner og hygger os sammen med den fattige, men livsglade familie. Det er kunst, der fanger os på tværs af tiden.”

KRISTELIGT DAGBLAD

Mai Misfeldt

 

“Det er en velgennemarbejdet udstilling, der venter den besøgende på Ordrupgaard. Vil man vide mere, kan udstillingsbogen anbefales, især artiklen af Henrik Wivel, der sætter et spændende tidsperspektiv på Larssons liv og vision.”internationalt.”

BØRSEN

Bente Scavenius

 

“Med god grund kalder Ordrupgaard sin aktuelle udstilling med Carl Larssons vidunderlige billeder for “Det gode liv”. For hvert maleri og hver akvarel emmer af poesi, ånd og hjemlig idyl med børn og kone i de smukkeste, landlige omgivelser.”

BERLINGSKE

Torben Weirup

 

“Fint tilrettelagt udstilling i Ordrupgaards Malerisamling viser, hvor interessant en billedkunstner, Carl Larsson var i sin tid. Og måske endda også i dag.”enkle”

VILLABYERNE

Peter Madsen

 

“Ordrupgaard skal have stor ros for endnu engang at skabe en international udstilling med en ophængning i et tids- og periodemæssigt forløb, så man føres smukt igennem kunstnerens opfattelse af sin egen familie-verden, dagliglivet i den, samt hvad der rører sig omkring den. Idyllisk ja, men på den professionelt ”velklingende” måde. Kun fem stjerner er der at gøre godt med.”

POLITIKEN

Trine Ross

 

“Vi er vant til at se Carl Larssons værker som indbegrebet af hygge, men faktisk var han en fremsynet foregangsmand for en ny form for familieliv.”

FYENS STIFTSTIDENDE

Malene Birkelund

 

“Carl Larssons malerier strutter af en autenticitet, der smitter af på Ordrupgaard, så museets hellige haller fremstår i børnehøjde.”

MAGASINET KUNST

Karen Johanne Klifoth

 

“Udstillingen er spændende også som en kulturhistorisk kommentar. Den bekræfter helt klart, at Carl og Karin Larssons indretningsstil lagde grunden til dette helt specielle ‘skandinaviske look’, som mange designere stadig efterstræber.”

KATEGORI
Aktuel udstilling