Ordrupgaards historiske drivhus renoveres

Det er efterhånden længe siden, at Ordrupgaards besøgende har kunnet nyde museumsstifteren Wilhelm Hansens historiske drivhus fra 1918. Museets trofaste gæster husker måske dengang i 1980, hvor kunstneren Susanne Ussings gigantiske kvindefigur I drivhuset ragede næsten op til glastaget. Nu skal drivhuset renoveres, og derfor har det fået en ny, midlertidig placering bag Zaha Hadids tilbygning.

Efter en del år med tiltagende forfald skal Ordrupgaards smukke, gamle drivhus endelig renoveres. På grund af den forestående byggeperiode er drivhusets trækonstruktion blevet flyttet ud af det, der senere i år vil blive byggefelt, når opførslen af tilbygningen Himmelhaven går i gang. Nogle husker måske Susanne Ussings skulptur ’I drivhuset’ fra 1980, og det er Susanne Ussings mand, arkitekten Carsten Hoff, der med hjælp fra byggefirmaet B & O, har fundet de dygtige håndværkere, der varetager restaureringen af drivhuset.

HĂĄndværkerne har begge arbejdet med vikingeskibe, bindingsværkshuse og for nylig renoveringen af Kejserens Villa ved Fredensborg slotspark.  En ting, de har til fælles, er deres kærlighed til træ: ”Det var os, der introducerede sĂĄkaldt ’bæredygtigt organisk byggeri’. Vi genoptog den tradition, at et hus skal fungere, sĂĄ det ĂĄnder – sĂĄ det er til at holde ud at bo i”. Denne tradition fører de videre i deres arbejde pĂĄ Ordrupgaards drivhus, hvor de med naturmaterialer er med til at bevare den historiske bygning: ”Man kan sige, at den stil, drivhuset har – den finder du ikke i dag. Det har et udtryk pĂĄ den mĂĄde – nĂĄr man kommer ind i et normalt drivhus i dag, er det jo aluminium og plastik, men dengang (1916-18) var der noget helt andet. Det ser anderledes ud, og der er noget nostalgi og historisk vingesus over det.”

Der arbejdes allerede nu ihærdigt pĂĄ drivhuset, som er blevet løftet og flyttet ned i skoven bagved Zaha Hadid-bygningen. Vi glæder os til den dag, hvor drivhuset stĂĄr solidt og smukt i vores have, nĂĄr museet genĂĄbner i 2019 – indtil da er alle meget velkomne til at gĂĄ en tur forbi og se arbejdet skride frem.

Restaureringen af drivhuset er finansieret af Villum Fonden.