Dansk guldalder x 2. Ordrupgaard besøger Nivaagaard

Dette efterår mødes to storslåede guldaldersamlinger i en fælles særophængning på Nivaagaard. Hele 26 værker fra Ordrupgaards samling af danske guldaldermalerier gæster nemlig Nivaagaards Malerisamling fra den 10. september 2017 til den 7. januar 2018.

Eckersberg, Købke, Lundbye, Marstrand, Skovgaard – der er store navne på tapetet når to fantastiske guldaldersamlinger til efteråret mødes på kunstmuseet Nivaagaard i Nordsjælland. Der er mange forbindelser mellem værkerne i de to samlinger, som supplerer hinanden på bedste vis, og udstillingen Dansk guldalder x 2. Ordrupgaard besøger Nivaagaard giver et fremragende indblik i en vigtig periode i dansk kunst.

Ordrupgaard udlåner værkerne til Nivaagaard, imens Ordrupgaard forbereder opførelsen af museets underjordiske tilbygning tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta.

Både Ordrupgaard og Nivaagaards Malerisamling er museer baseret på private samlinger i direkte tilknytning til samlernes oprindelige hjem. Vilhelm Hansen byggede Ordrupgaard i 1918 – ti år efter, at Johannes Hage havde doneret Nivaagaards Malerisamling. Vi glæder os til at lade værker fra de to gårde og de to generøse samlere mødes.

Som led i samarbejdet giver et årskort til Ordrupgaard gratis entré på Nivaagaards Malerisamling i et halvt år fra 10. september 2017 til 10. marts 2018. Dette gælder for både enkelte og 1+1-medlemskaber. Når Ordrupgaard genåbner i ny skikkelse i 2019, giver et årskort til Nivaagaards Malerisamling tilsvarende gratis entré på Ordrupgaard i 6 måneder. Se de mange fordele her.

Læs mere om udstillingen Dansk guldalder x 2. Ordrupgaard besøger Nivaagaard på Nivaagaards hjemmeside