Ordrupgaard udsætter nedlukning af museet til december og sommerens særudstilling forlænges

Ordrupgaard har tidligere oplyst, at museet skulle lukke fra september 2017 og to år frem på grund af det omfattende byggeprojekt Himmelhaven, tegnet af den norske tegnestue Snøhetta.

Slots- og Kulturstyrelsen, der på vegne af Ordrupgaard har bygherrerollen på byggeprojektet og varetager projektledelsen, har nu haft opgaven med udbygningen i udbud, og efter udbudsrunden er det styregruppen bag byggeprojektets vurdering, at der ikke er modtaget tilstrækkeligt antal ansøgere til at sikre en effektiv konkurrence om opgaven. Derfor skal der en ny udbudsrunde til.

Læs mere på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside

Museet ønsker derfor at orientere sine gæster og samarbejdspartnere om, at nedlukningen af museet udsættes til december 2017, og at sommerens særudstilling Masterpieces. From Degas to Hammershøi forlænges henover efteråret.

Museet vil melde ud, så snart der er klarhed over, hvornår særudstillingen lukker senere på året forud for byggeprojektets iværksættelse.

Udskydelsen af museets nedlukning vil stort set ikke få betydning for de 39 medarbejdere, der i dag opsiges som følge af det kommende byggeprojekt på Ordrupgaard. Museet vil fortsat – men dog i mindre omfang – have opgaver, der skal løses i den forlængede åbningsperiode, der nu varer frem til december 2017.

I løbet af efteråret vil museets faste samling fortsat være åben for publikum – dog vil udvalgte franske værker være udlånt til en særudstilling om Ordrupgaard på Musée Jacquemart-André i Paris. Ordrupgaards samling af danske guldaldermalerier vil i perioden være udlånt til kunstmuseet Nivaagaard i Nordsjælland.

Særudstillingen Masterpieces. From Degas to Hammershøi åbner fredag den 14. juli.

Ordrupgaard bestræber sig på at holde museets Kunstpark og Kunstlegeplads åben i hele perioden. Finn Juhls hus vil være lukket fra og med september, men kan besøges efter særlig aftale med museet indtil den endelige nedlukning i december 2017.

Slots- og Kulturstyrelsen varetager på vegne af Ordrupgaard bygherrerollen, projektledelsen såvel som udbudshåndteringen af Himmelhaven.

Mere info om byggeprocessen og FAQ her

Udgivet d. 29. juni 2017.