Ordrupgaard køber Jeppe Hein værk

Ordrupgaard køber Jeppe Hein værk

jeppe_hein_sliderbillede
Sommeren 2013 åbnede Ordrupgaards nye storstilede projekt Kunstpark Ordrupgaard. Kunstparken byder på store kunstoplevelser under åben himmel i form af spændende og anderledes værker af verdenskendte kunstnere. Den første der har bidraget til parken, er den danske kunstner Jeppe Hein.

 

Heins 70 m2 store spejllabyrint, Semi Circular Mirror Labyrinth, 2013 bliver nu en permanent del af Kunstpark Ordrupgaard. Spejllabyrinten er lavet specielt til Ordrupgaards park og Jeppe Hein har selv valgt værkets unikke placering, omgivet af gamle træer tæt på museets café.

 

Værket består af 2 meter høje, reflekterende stållameller. Besøgende opfordres til at gå ind i labyrinten, hvor man vil se sig selv, andre besøgende og de grønne omgivelser mangedoblet i et kalejdoskopisk virvar af spejlinger. Ud over spejllabyrinten har Ordrupgaard erhvervet værket 1. Dimensional Mirror Mobile, 2009 af Jeppe Hein, der hænger i museets gamle frugthave.

 

Museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark udtaler:

”Jeg er virkelig glad for, at vores valg i sin tid faldt på netop Jeppe Hein som den første bidragyder til Kunstpark Ordrupgaard. Vi har fra starten været bevidste om, at den kunster vil valgte skulle kunne levere et tidsløst værk, der samtidig harmonerer med de historiske omgivelser på Ordrupgaard. Jeppe Hein har det format, der skal til, både når det kommer til at matche kvaliteten i Ordrupgaards samling, men også når det handler om evnen til at engagere og begejstre publikum. Modtagelsen af Jeppe Heins værk har været ganske overvældende. Alle, store som små, tager del i værket, og vores park er blevet til et udflugtsmål i sig selv. Vi er derfor glade for, at værket nu bliver permanent til glæde for vores besøgende i mange år frem takket være generøs støtte fra Det Obelske Familiefond og 15. Juni Fonden.”

 

Selv siger Jeppe Hein:

”Det har været en stor ære at bidrage til Kunstpark Ordrupgaard og dermed være en del af museets nye, spændende initiativ. Jeg er selvfølgelig ekstremt glad for, at Ordrupgaard har besluttet at erhverve værkerne og dermed give dem en permanent placering på dette fantastiske sted.”
Kunstpark Ordrupgaard er åben året rundt, og der er gratis adgang.