Ordrupgaard forventer at genåbne i juni 2021

Når Ordrupgaard atter slår dørene op, bliver det med en fordobling af udstillingsarealet. Udvidelsen sker især under terræn, hvor museet får tre nye sale til den faste samling samt to ekstra sale til særudstillinger. Den nye tilbygning, Himmelhaven, er tegnet af det prisbelønnede arkitektfirma, Snøhetta, som ligeledes står bag Operahuset i Oslo, biblioteket i Alexandria og mindesmærket for World Trade Center i New York.

Ordrupgaard fortsætter således den stærke arkitekturprofil, der blev påbegyndt i 2005 med opførelsen af Zaha Hadids tilbygning samt tilføjelsen af Finn Juhls Hus i 2008.
Med den seneste tilbygning sluttes en smuk cirkel til Gotfred Tvedes klassicistiske herskabsvilla fra 1918.

Himmelhavens placering markeres diskret på terræn med spejlblanke prismer, der reflekterer himlen samt de herlige grønne omgivelser. Den elegante konstruktion er tillige tænkt som museets tredje parterrehave og viser med hvilken indlevelse, Snøhetta forlænger stedets eksisterende ånd.

 

Den franske samling får permanent ophængning i den nye tilbygning

Himmelhaven kommer fremover til at danne permanent ramme om museets fornemme samling af franske impressionister, som blandt andet tæller værker af Manet, Renoir, Monet, Degas og Gauguin. Det bliver nu muligt at se hele samlingen herunder en række sarte pasteller, som kun sjældent har været udstillet.

Bevaringen af Ordrupgaards kostbare samling er et af hovedformålene med opførelsen af Himmelhaven.

Himmelhaven er finansieret af A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Realdania, Det Obelske Familiefond samt Knud Højgaards Fond.

 

For yderligere information kontakt kommunikations- og marketingsansvarlige Ann-Sophie Skovbakke Lignell, asolig@ordrupgaard.dk, 3131 9792.