Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem

Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem er en rigt illustreret bog med fokus på det herskabshjem, som Wilhelm og Henny Hansen skabte på Ordrupgaard. Museets fornemme kunstsamling er veldokumenteret i flere publikationer, men det er første gang, at en publikation er dedikeret til selve museets indretning, møblement og øvrige kulturhistoriske inventar. Ordrupgaard er det eneste samlingshjem af sin art i Danmark og er således en vigtig del af dansk kulturarv.

Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem er rigt illustreret med originale fotografier og andet materiale, der ikke tidligere er blevet behandlet selvstændigt. Bogen giver således et unikt blik ind bag gardinerne i et af Danmarks smukkeste og bedst bevarede herskabshjem.

Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem udgives i forbindelse med Ordrupgaards 100-års jubilæum i 2018. Museet fejrer det store jubilæum med en række events, nye publikationer, og en stor jubilæumsfest i museets kunstpark til efteråret. Da selve Ordrupgaard i 2018 er lukket pga. opførelsen af en ny tilbygning, sendes museets fine samling rundt i Danmark og udlandet, hvor flere kan få glæde af den.

Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem kan købes via Ordrupgaards hjemmeside, samt på de museer, som samlingens turné omfatter.

Om forfatterne

Bogens hovedforfatter er kunsthistoriker Mirjam Gelfer-Jørgensen (f. 1939), som er tidligere overbibliotekar og souschef ved Kunstindustrimuseet. Hun er Danmarks fremmeste forsker inden for kunsthĂĄndværk og design og har mange ĂĄrs erfaring pĂĄ omrĂĄdet. Mirjam Gelfer-Jørgensen har markeret sig med en lang række banebrydende udgivelser inden for sit felt heriblandt Guldalderdrømmen. Dansk nyklassicistisk møbelkunst 1790-1850 (2003), Møbler med mening (2009), Japanisme pĂĄ dansk – Kunst og design 1870-2010 (2013) og senest Thorvald Bindesbøll – stærk form og frit spil (2017).

Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem indeholder desuden bidrag af professor ved Kunstakademiets Arkitektskole Carsten Thau og landskabsarkitekt og redaktør Annemarie Lund.