Ordrupgaard åbner kunstlegeplads med samtidskunstens superstjerner

Olafur Eliasson, Jeppe Hein og andre af kunstverdenens sværvægtere bidrager til ny kunstlegeplads på Ordrupgaard takket være 16,9 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Kunst? Det er da noget, man leger med, hopper på og klatrer i! I hvert fald i fremtiden på Ordrupgaard. Snart udvider museet nemlig med en kunstlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig med kunst under åben himmel. Projektet, der bliver til over en treårig periode, skydes i gang i 2016 og realiseres med støtte fra Nordea-fonden.

Samtidskunstens superstjerner
Kunstlegepladsens værker er skabt af danske og internationale kunstnere og inviterer til leg og sanseoplevelser. Olafur Eliassons skulptur indhyller sine omgivelser i tåge, hver gang vinden ændrer retning. Jeppe Heins vandpavillon lokker med en verden af vandstråler. Japanske Terunobu Fujimori inviterer inden for i et tehus, mellem parkens trætoppe, og den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn lader legepladsens gæster klatre rundt på en labyrintisk bambuskonstruktion. Alle værker er lavet specielt til Ordrupgaard og er beregnet til fri leg, langt væk fra tyssende kustoder og løftede pegefingre.

Leg er mere end sjov
Netop den frie leg er vigtig og har positiv effekt helt ind i voksenlivet, forklarer Ordrupgaards direktør Anne-Birgitte Fonsmark:

”I legen udfordrer vi os selv. Vi udforsker, sanser, handler og oplever vigtige aspekter af det at være et menneske. Gennem leg udvikler barnet grundlæggende forudsætninger for at kunne være en kompetent og aktiv deltager i samfundet, og med Kunstlegepladsens værker ønsker Ordrupgaard at understøtte denne udvikling, samtidig med, at vi skaber en platform, hvor børn og voksne i et legende univers deler kunstoplevelser i den frie natur.”

Samarbejde med Nordea-fonden
At det legende univers nu kan realiseres, skyldes en uddeling på 16,9 mio. kr. fra Nordea-fonden.

”Kunstlegepladsen giver en sjov og legende tilgang til at opleve store værker af store samtidskunstnere. Vi er glade for at kunne give børn som voksne fri adgang til at betræde både græs og kunst i parken på Ordrupgaard,” siger Mogens Hugo, bestyrelsesformand i Nordea-fonden, som støtter gode liv. Kunstlegepladsen bliver gratis at besøge, og med Nordea-fondens støtte vil Ordrupgaard også tilbyde en bred vifte af aktiviteter såsom børnekunstparade, legedag og skattejagt knyttet til kunstværkerne.

Olafur Eliasson lægger ud
Kunstlegepladsens værker bliver installeret på Ordrupgaard fra 2016 til 18 som indslag rundt omkring i museets kunstpark, nænsomt integreret i parkens natur. Første værk, Olafur Eliassons skulptur Vær i vejret indvies i maj 2016 med en stor havefest, hvor alle er velkomne.

Foto: Olafur Eliasson, Vær i vejret, 2016. Visualisering: Studio Olafur Eliasson, 2016

nordea-fonden logo2