Ordrupgaard 100 år

omvik
Ordrupgaard 100 år

For 100 år siden slog forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny dørene op til herskabshjemmet ”Ordrupgaard”. De havde et ønske om at dele deres unikke kunstsamling med den danske offentlighed.

I løbet af jubilæumsåret udkommer en række nye spændende publikationer. Tidligere på året udkom f.eks. den anmelderroste ”Ordrupgaard. Et dansk herskabshjem”.
Til november udkommer ”Scrapbog Ordrupgaard”.

På selve fødselsdagen d. 14. september vil der være kaffe og kage til publikum.

Ordrupgaard Kunstmuseum holder lukket i 2018 på grund af en stor ombygning, og museet låner i den forbindelse en perlerække af sin fine samling af malerier ud til museer i Danmark og udlandet. Det er første gang i dansk museumshistorie, at en permanent samling rejser ud i verden på den måde.

Først skal dele af den danske samling en tur til Holstebro Kunstmuseum og derpå videre til Ribe Kunstmuseum, Sorø Kunstmuseum og Skovgaard Museet i Viborg. Udstillingen har fået titlen ”Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år”.

Også Ordrupgaards franske samling – som i 2017 var en tur i Paris på Kunstmuseet Musée Jacquemart -André – fortsætter sin rejse rundt i verden: Samlingen har netop været i Canada og skal herefter videre til Italien, hvor den udstilles fra d. 29. september 2018 til den 29. januar 2019 med 60 franske værker på Palazzo Zabarella i Padova.

Endelig skal de samme 60 værker til Fondation Pierre Gianadda i Martigny, Schweiz, hvor de skal være indtil d. 16. juni 2019.

Museets store samling af Hammershøj-malerier udlånes ligeledes til en række kendte udenlandske museer i løbet af 2018.

Kunstparken er åben for publikum. Der er kommet to nye kunstinstallationer i foråret 2018: et te-hus, ”Tea Tree House” af den anerkendte japanske kunstner Terunobi Fujimori samt et gigantisk kunstværk af bambus, “Geometry of innocence” skabt af de amerikanske tvillinger Mike og Doug Starn.

Velkommen på Ordrupgaard.

Se åbningstider her.