Ordrupgaard 100 år

omvik
For 100 år siden åbnede forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny dørene til herskabshjemmet ’Ordrupgaard’ med ønsket om at dele en unik kunstsamling med offentligheden. I 2018 kan Ordrupgaard fejre 100 års fødselsdag – og det skal ikke gå stille af!

I anledning af 100-året for museets stiftelse fejrer Ordrupgaard i 2018 det store jubilæum med en række events, nye spændende publikationer, og ikke mindst en stor jubilæumsfest i parken til efteråret. Da selve Ordrupgaard i 2018 er lukket pga. opførelsen af en ny tilbygning, så har museet valgt– i stifterens generøse ånd – at sende museets fine samling rundt i Danmark og udlandet, hvor endnu flere kan få glæde af den. Det er første gang i dansk museumshistorie, at en permanent samling rejser ud i verden på denne måde.

Både Ordrupgaards danske og franske samling skal rejse. I begyndelsen af 2018 rejser en perlerække af danske værker først til Holstebro Kunstmuseum, og derpå videre til Ribe Kunstmuseum, Sorø Kunstmuseum og Skovgaard Museet i Viborg. Udstillingen har fået titlen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år.

Ordrupgaards franske samling, som i 2017 var en tur i Paris på kunstmuseet Musée Jacquemart-André, rejser også videre ud i verden, både til Canada og Schweiz. Ordrupgaards store samling af Hammershøi-malerier udlånes til en række kendte udenlandske museer – fra Canada til Tyskland.

Udover samlingens spændende rejser, fejres hundredåret med en række mindre events, samt en havefest i bedste Ordrupgaard-stil til september.

Det spændende program for fejringen af hundredåret offentliggøres senere i 2018.