Nyt værk af L.A. Ring til Ordrupgaard

Lauritz Andersen Ring (1854-1933) er en vigtig kunstner i Ordrupgaards store samling af dansk kunst, og for nylig har museet tilføjet endnu et Ring-maleri til samlingen. Det drejer sig om værket; Guldsmedeværksted fra 1917.

Rings interiører er ofte ikke handlingsprægede og figurerne ses tit afbildet i færd med stillestående sysler eller håndværk, som også er tilfældet i værket Guldsmedeværksted. Lyskilden, der er centralt placeret i billedet kaster med dramatisk effekt lys på de nære omgivelser, der også er typiske for L.A. Ring. Det samme er farveholdningen – præget af afdæmpede jordfarver, der dekorativt lyses op af glasflaskens klare blå farve og det gule papir på lampeskærmen.

Det var netop Ring som interiørmaler, der var fokusområdet for Ordrupgaards seneste anmelderroste udstilling L.A. Ring. Mellem lys og mørke (16. december 2016 – 26. februar 2017).

Ordrupgaard ejer allerede flere enestående værker af L.A. Ring. Samlingen af Ring-malerier blev grundlagt af Ordrupgaards stiftere, Wilhelm og Henny Hansen, helt tilbage i 1893, da parret erhvervede det monumentale landsbybillede Den berusede mand. Siden er flere Ring-værker kommet til, og i dag er samlingen oppe på 17 værker.

Værket kan opleves første gang på Ordrupgaards sommerudstilling Masterpieces. Fra Degas til Hammershøi, som åbner 14. juli.