Kunstværker fra Ordrupgaards danske samling vender hjem

Ordrupgaards samlingsturné, Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år, har nået sin afslutning efter at have besøgt fire kunstmuseer i Danmark.

Efter at have besøgt fire af landets bedste kunstmuseer har Ordrupgaards samlingsturné, Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år, nået sin afslutning. Tusindvis af besøgende har igennem de sidste to år oplevet samlingen i andre, mere lokale rammer og på den måde taget del i fejringen af Ordrupgaards hundredeårs fødselsdag. En enorm glæde for Ordrupgaard, og samtidig et vellykket forsøg på at holde værkerne ude af magasin, i en ellers lang byggeperiode.

 

Midlertidig lukning gav nye muligheder

Ordrupgaards midlertidige lukning har helt enestående givet Ordrupgaard mulighed for at dele et bredt udsnit af sine danske værker med resten af Danmark. Værker, malet af nogle af 1800-tallets betydeligste kunstnere såsom C.W. Eckersberg, Christen Købke, Viggo Johansen, L.A. Ring og Vilhelm Hammershøi. For Ordrupgaard en helt fantastisk oplevelse, idet museet aldrig før har sendt sin danske samling på turné i Danmark.

 

Gensyn med Ordrupgaard lader vente på sig

Selvom Ordrupgaards kunstværker nu vender hjem fra deres omfattende samlingsturné, er det dog endnu ikke muligt for dem at komme tilbage i Ordrupgaards herskabelige rum og sale. Først når udbygningen, Himmelhaven, står endeligt færdig i slutningen af 2020 kan værkerne igen finde deres plads. Når værkerne om kort tid forlader Skovgaard Museet i Viborg er der med andre ord en god rum tid, før man igen kan opleve museets unikke samling af dansk kunst.

Udstillingen, Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år, kan opleves på Skovgaard Museet frem til den 22. september 2019.