Kunstrokade i Ordrupgaards sale

De velkendte værker i Ordrupgaards permanente samling har byttet pladser, og nye værker er kommet op på væggen.

På grund af den forestående lukkeperiode i forbindelse med opførslen af Ordrupgaards nye tilbygning Himmelhaven, er en del værker fra museets samling udlånt til andre museer. Derfor kan man i øjeblikket ikke se værker af blandt andre Monet, Gauguin og Cézanne.

Hovedparten af franske samling kan ses på det parisiske museum Musée Jacquemart André fra  15. september 2017 til 22 januar 2018.

Hovedparten af Ordrupgaards guldaldersamling, som hang i salene i Ordrupgaards hovedbygning, kan ses på Nivaagaards aktuelle udstilling DANSK GULDALDER X 2. ORDRUPGAARD BESØGER NIVAAGAARD fra 10. september til 7. januar 2018.

Udover særudstillingen Masterpieces. Fra Degas til Hammershøi, kan der på Ordrupgaard ses franske værker i hovedbygningens første sal. Herinde er alle værker af den franske maler Camille Corot udlånt, og der er flyttet lidt rundt på de resterende værker – blandt andet er der tilføjet Jean-Auguste-Dominique Ingres værk Dante overrækker Den Guddommelige Komedie til Homer er tilbage, samt Alfred Sisleys Pramme fra Berry i Loing-kanalen, 1896.

I hovedbygningens største sal hænger nu værker af Fynbo-malerne, blandt andet stort set alle Ordrupgaards L.A. Ring-værker, samt en blanding af Johannes Larsen, Fritz Syberg og Peter Hansen.

Også i de resterende sale i museets hovedbygning hænger nu papir-værker af henholdsvis Johannes Larsen, Fritz Syberg og Peter Hansen.