Kongelig balletdanser skaber koreografi specielt til Ordrupgaard

Respira er et videosamarbejde mellem Det Kongelige Teater og Ordrupgaard. Museet er midlertidigt lukket grundet udbygning og har derfor inviteret den kongelige balletdanser og koreograf Eukene Sagues til at skabe en koreografi specielt til stedet. I et eksistentielt dansedrama tager danserne os med gennem Ordrupgaards tomme sale og den omkringliggende kunstpark i en sand tour de force gennem det menneskelige følelsesregister.

I videoen flettes to skæbner sammen i en cyklisk forbundethed. Den unge angstplagede Stephanie Chen Gundorph hvirvler rundt i sjælens skyggekroge, mens den livskloge Sorella Englund tager tilværelsen med afklaret ro. Disse to, den purunge og den modne kvinde, mødes et sted mellem drøm og virkelighed.

Koreografien er ledsaget af det spanske digt, Respira, som er skrevet af digter og skuespiller Ane Sangues. Kunsten, naturen og åndedraget (respira) spiller centrale roller gennem hele koreografien.

“Jeg oplever, at rigtig mange gennemtænker meningen med deres liv som resultat af nedlukningen. Selv føler jeg mig af og til fortabt. Denne film undersøger kunsten som en social nødvendighed samt et værktøj i vores søgen efter identitet. Museets sale, som både har været og snart igen vil være fyldt med kunst, virker som en perfekt metafor for teatrets nedlukning under pandemien. Mødet mellem de to generationer accentueres i samspillet mellem Ordrupgaards klassicistiske hovedbygning og den moderne tilbygning af Zaha Hadid,” fortæller koreografen bag filmen Eukene Sagues.

 

Medvirkende:

Koreograf: Eukene Sagues
Dansere: Sorella Englund, tidligere solodanser og Stephanie Chen Gundorph, solist
Digt og oplæsning: Ane Sagues
Pianist: Alison Smith
Musik: Images I, L.100, Claude Debussy
Kostume: Tatiana Andersen Camre
Kamera: Maria Albrechtsen Mortensen

 

For yderligere information kontakt kommunikations- og marketingsansvarlige Ann-Sophie Skovbakke Lignell, asolig@ordrupgaard.dk, 3131 9792.