Humboldts vilde jungleværksted

1717 Ordrupgaard b+©rn 133

Velkommen i Humboldts vilde jungleværksted!

I Ordrupgaards aktuelle Pissarro-udstilling findes et fantasifuldt opdagelsesunivers for børn og barnlige sjæle, hvor man kan tage på opdagelsesrejse dybt ind i den Sydamerikanske jungle.

Humboldt vilde jungleværksted er børneformidling inspireret af videnskabsmanden Alexander Von Humboldts kortlægning af Venezuela og Sydamerika. Jungleværkstedet er designet som et fantasifuldt univers, der lægger op til en kropslig udforskning af de omgivelser, der også inspirerede Camille Pissarro og Fritz Melbye på deres rejse ind i junglen.

I jungleværkstedet kan man kravle omkring på fire meter kæmpeblade og udforske rummet, der får selv de allerstørste til at føle sig bittesmå. Gemt i hjørnet – langt væk fra de voksne – kan børnene selv komponere de skøreste og mest fantastiske skyggespil med junglens mange væsener. Nede i underskoven kan de kreative skabe forskellige blade i pap og farvelægge eksotiske frøer og padder. Alting akkompagneret af junglens mange mystiske og fascinerende lyde.

Det er kunstner og scenograf Nikolaj Danielsen, som står bag designet af Humboldts vilde jungleværksted.  Danielsen er kendt for sit arbejde på DRs julekalender Den anden verden, hvor man kunne opleve scenografens smukke og fantasifulde nyfortolkninger af kendte Grimms eventyr som Snehvide og de syv dværge, Askepot og Hans og Grethe.