Gym. & HF

gym

Skoletjeneste for gymnasium & HF.

Ordrupgaard tilbyder dialogbaserede omvisninger og praktiske øvelser af 1 eller 2 ½ times varighed. Undervisningen tager udgangspunkt i museets faste samling af dansk og fransk kunst, arkitektur- og møbelkunst samt skiftende særudstillinger.

Omvisere

Ordrupgaards omvisere er alle kunsthistorie- eller franskstuderende fra Københavns eller Århus Universitet med erfaring i at formidle kunst og/eller sprog til børn, unge og voksne.

Tidspunkt

Ring og få en aftale om en omvisning på et tidspunkt, der passer jer – i eller uden for åbningstiden. Ordrupgaard har åbent i tidsrummet tirsdag til fredag fra kl. 13.00 til 17.00 og weekender kl. 11.00 – 17.00. Tjek altid forsiden for info om aktuelle åbningstider.

Portnerboligen

En omvisning kan efterfølges af et besøg i Portnerboligen, museets billedværksted for børn og unge. Her får eleverne en kreativ opgave, der tager udgangspunkt i omvisningen på museet.
Der er mulighed for at spise medbragt mad på 1. salen i Portnerboligen.

 

Booking:

Omvisninger bestilles på telefon 39 96 11 83 alle dage mellem 9-12.30, pr. e-mail booking@ordrupgaard.dk

 

Priser (max. 28 elever)

Skolebesøg uden omvisning = 0 kr.

Omvisning 45 min. = 450 kr.

Omvisning & værksted 2½ time = 750 kr.

OBS!

Vær opmærksom på at dele af Ordrupgaards faste samling ikke hænger på museet i øjeblikket. På grund af den forestående lukkeperiode er mange af vores vante værker lånt ud til andre museer. Læs mere her 

Fransk impressionisme

Ordrupgaard rummer en af Nordeuropas betydeligste samlinger af fransk kunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede.

Ordrupgaards franske samling skaber i et sammenhængende overblik over den tidlige modernistiske billedkunst med hovedvægt på impressionismen repræsenteret ved blandt andre Claude Monet, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Berthe Morisot og Auguste Renoir.

I Ordrupgaards undervisningsmateriale FRANSK IMPRESSIONISME indkredses de impressionistiske kunstneres radikale malemåde, farve- og motivvalg. Undervisningsmaterialet downloades nedenfor, læses i klassen og kan efterfølges af en omvisning på Ordrupgaard.

FRANSK IMPRESSIONISME på Ordrupgaard for gymnasium & HF. kan downloades HER.

 

Parlez français!

Med udgangspunkt i Ordrupgaards franske samling tilbyder museet franskundervisning. Undervisningen varetages af Ordrupgaards team af fransktalende kunsthistoriestuderende. Under besøget på museet øver klassens elever sig i at lytte og samtale på fransk med udgangspunkt i kunsten.

Målgruppe:
Udskolingen ungdomsuddannelserne og lærerseminarerne.

 

Målsætning

Undervisningen i fransk på Ordrupgaard lægger op til sprogundervisning med afsæt i billedkunst, hvor elever og lærere har mulighed for at forberede sig før museumsbesøget, og hvor en dialogbaseret undervisning, på elevernes niveau, omkring et fælles kendt emne, kvalificerer og motiverer indlæringen.

Lærebog

Franskundervisningen kan tage udgangspunkt i lærebogen Treize tableaux français au Musée d’Ordrupgaard skrevet af Marie-Alice Séférian og Inge-Lise Zinck. Treize tableaux giver eleverne indblik i fransk malerkunst fra Delacroix til Cézanne med udgangspunkt i tretten billeder på Ordrupgaard.

Priser

Fransk omvisning på Ordrupgaard varer ca. 45 minutter og koster 600 kr.

Parlez francias forløb, med en times omvisning, frokostpause og gruppearbejde på fransk tager 2½ time og koster 800 kr.

Treize tableaux koster 159,00 kr. og kan købes i Ordrupgaards foyer, butik og via ordrupgaard.dk@ordrupgaard.dk eller som klassesæt på Nyt Nordisk Forlag, nnf@nytnordiskforlag.dk

Ordrupgaards undervisningsmateriale

Parlez français! L’impressionisme français kan downloades HER.

Parlez français! Analyse d’un tableau kan downloades HER.
Parlez français! Mots et expressions kan downloades HER.

Andet undervisningsmateriale

Mosaique Aktor, Leon Aktor & Inge-Lise Zinck: Peintures et poèmes, Alinea 2007
Zinck, Inge-Lise & Marie-Alice Séférian: Gauguin, tekster og billeder til franskundervisningen. Nyt Nordisk Forlag. 2006
Kåre Dag Jensen & Connie Knudsen: Gauguin & Van Gogh. Deux génies révolutionnaires.

Forlaget Systime A/S. 1995
Birte Dahlgreen, m.fl.: Passion, Systime 2001.
http://www.peinturefle.ovh.org/
http://www.bemberg-educatif.org/index.html

 

Finn Juhls hus

Arkitekten og møbeldesigneren Finn Juhls private hjem har siden 2008 været en del af Ordrupgaards museumskompleks. Huset og hjemmet er i dag et unikt og internationalt anerkendt eksempel på dansk modernisme inden for arkitektur, møbeldesign og billedkunst, og det giver besøgende et unikt visuelt indblik i Juhls tanker omkring både helheden og detaljen indenfor design og boligindretning.

Ordrupgaard tilbyder skole- og studiebesøg til uddannelsesinstitioner i huset uden for åbningstid. På grund af husets størrelse og af hensyn til indboet er der kun plads til max. 15 personer i hjemmet af gangen.

Booking:

Omvisninger bestilles på telefon 39 96 04 79 alle dage mellem kl. 9-12.30, pr. e-mail booking@ordrupgaard.dk  Skriv under bemærkninger, at klassen/holdet ønsker omvisning i Finn Juhls hus. Booking skal foretages min. 14 dage før besøget. Mandag lukket.

Priser

Omvisning pris: Kr. 450,-.
Ved besøg på egen hånd pålægges et gebyr på kr. 1000,- for en times åbning.
Entre: Gratis for grundskolen, HF og gymnasier.
Entré: Kr 75,- pr. studerende ved videregående uddannelser (gælder også til selve Ordrupgaard i åbningstiden).