Følg med når et team af bjergbestigere skaber nyt værk på Kunstlegeplads Ordrupgaard

Der sker spændende ting på Kunstlegeplads Ordrupgaard, hvor konstruktionen af to nye værker er i fuld gang – og du kan følge med i processen.

Der er travlhed på Kunstlegeplads Ordrupgaard i disse dage, hvor to nye værker tager form. Bag kunstværkerne står store internationale navne, der tæller hhv. den amerikanske kunstnerduo Doug og Mike Starn og den japanske arkitekt Terunobu Fujimori.

Doug og Mike Starn er kendt for deres storslåede Big Bambú-skulpturer, som bl.a. har kunnet opleves på taget af The Metropolitan Museum of Art i New York. Med tilblivelsen af værket Geometry of Innocence kommer Kunstlegeplads Ordrupgaard til at danne ramme om en ny skulptur i kunstnernes serie af massive bambuskonstruktioner, der bærer både fysisk og kulturelt præg af det sted, hvor de installeres. Et team af bjergbestigere hjælper kunstnerne med at bygge værket, som, når det står færdigt, vil invitere Kunstlegepladsens gæster på opdagelse i flere meters højde.

Den japanske arkitekt Terunobu Fujimori er kendt for sin serie af nyfortolkede japanske tehuse udført i naturmaterialer og installeret på pæle højt over jorden. Det drømmende værk Tea Tree House er ud af denne serie, men er skabt specielt til Kunstlegeplads Ordrupgaard. Ligesom Geometry of Innocence bliver Starn-brødrenes første værk i Danmark, bliver Tea Tree House Fujimoris første værk på dansk jord. Fujimoris tehus vil, når det står færdigt, invitere beskueren op i højden og her indbyde til fordybelse, dagdrømmeri eller japanske te-ceremonier.

Tilblivelsen af værkerne vil kunne følges løbende via museets hjemmeside og på sociale medier. Torsdag d. 31. maj indvies værkerne med et brag af en åbningsfest, hvor alle er velkomne. Læs mere om festen her

Du kan også læse mere om værkerne og kunstnerne bag her

Kunstlegeplads Ordrupgaard er åben hver dag fra kl. 8-18.

Udgivet d. 24. april 2018.