Følg Finn Juhls hus på rejse

Finn Juhl er kendt som en af de mest toneangivende skandinaviske møbeldesignere i 1940´erne til 1960´erne. Hans udtalte perfektionisme omkring detaljen, sans for materialer og innovative tilgang til møbelkonstruktioner har gjort ham kendt og elsket hos designentusiaster langt uden for Danmarks grænser, hvor hans formfuldendte design er i høj kurs.

Finn Juhls hus, som er en del af Ordrupgaards samling, har siden 2017 været lukket grundet arbejdet med museets nye tilbygning, Himmelhaven. Et hus fuld af hans innovative design og gode smag. Det var derfor en oplagt mulighed for endelig at dele hans møbler, hans malerisamling og stemning fra huset med designentusiasterne uden for Danmarks grænser. En oplevelse af et helt hjem.

 

Designikoner

Med på udstillingen er designikoner som Poeten (1941) og Høvdingestolen (1949), der begge har vundet international anderkendelse, og som kan betragtes som hovedværker i Finn Juhls værk. Til dagligt står de overfor hinanden ved kaminen i hans gamle stue, sammen med alle de andre ikoner fra hans hånd.

Det er med andre ord husets interiør som kan opleves på udstillingen som blandt andet vises på Nationalmuseum i Stockholm.

 

Samlet overblik over Finn Juhls hus

Nationalmuseum, Stockholm, Sverige: 14. marts – 22. september 2019