Danske mesterværker fra Ordrupgaard besøger Hamburger Kunsthalle

Ordrupgaards danske samling kan nu opleves på Hamburger Kunsthalle i Tyskland. I forlængelse af Ordrupgaards midlertidige lukning udstilles hele 48 danske mesterværker.

 Imens Ordrupgaard holder lukket, er 48 værker fra museets enestående, danske samling taget til Hamborg. Udstillingen, Im Licht des Nordens. Dänische Malerei der Sammlung Ordrupgaard, præsenterer nogle af 1800 hundredetallets bedste, danske malere såsom C.W. Eckersberg, Johan Th. Lundbye, Johannes Larsen, Theodor Philipsen, L.A. Ring og Vilhelm Hammershøi.

 

En fødselsdagsfejring

Hamburger Kunsthalle fylder 150 år i 2019, og udstillingen med Ordrupgaards danske værker skal bruges til at fejre denne store begivenhed. En kadeau til Ordrupgaards samling
– dens kvalitet og omdømme, men også en kærkommen mulighed for at udstille værkerne i en international sammenhæng. Et klart bedre scenarie end en placering på magasin igennem lukkeperioden.

 

Tyskland som kultursatsning 2018-2020

Udstillingen på Hamburger Kunsthalle er Ordrupgaards bidrag til Kulturministeriets kultursatsning mellem Danmark og Tyskland. I perioden 2018-2020 øges og forstærkes kulturudvekslingen med Tyskland, i et forsøg på at udvikle og fremme de to landes historiske fællesskab på kunst- og kulturområdet. En satsning, som afsluttes med det dansk-tysk kulturelle venskabsår i 2020.

 

Udstillingen, Im Licht des Nordens. Dänische Malerei der Sammlung Ordrupgaard, kan opleves på Hamburger Kunsthalle fra den 10. maj – 22. september 2019

 

Læs mere om udstillingen HER

Pressemeddelelse HER