Byggeriet af Ordrupgaards Himmelhave påbegyndes!

Konsortiet Juul & Nielsen og Barslund I/S tager i starten af marts 2019 fat på arbejdet med at skabe det underjordiske anlæg ”Himmelhaven”, der skal huse Ordrupgaards kunstsamling af fransk impressionisme.

Den norske tegnestue Snøhetta har tegnet den nye tilbygning til Ordrupgaard, i samarbejde med COWI og EKJ Rådgivende Ingeniører. Snøhetta står bag spektakulære bygninger som for eksempel operahuset i Oslo, Norge, biblioteket i Alexandria, Egypten, og ”The National September 11 Memorial Museum & Pavilion” i New York, USA.

Byggeriet er blevet forsinket, fordi projektet måtte gennem flere udbudsrunder før den rette entreprenør blev fundet. Samtidig har det massive byggeboom i Danmark medført prisstigninger. Men nu er økonomien endelig helt på plads takket være en generøs ekstrabevilling på 28 millioner kroner fra fondene.

 

Alle sejl til

På Ordrupggard ser vi frem til, at byggeriet af Himmelhaven nu for alvor kan gå i gang.

Der venter museet en travl tid, for Ordrupgaard har udlånt både den franske og den danske samling til museer i både ind- og udland. På den måde får flere glæde af værkerne, mens Himmelhaven og resten af Ordrupgaard bliver gjort klar til atter at kunne præsentere kunsten og et nyt Ordrupgaard for publikum.

 

Ordrupgaard forventes at genåbne i slutningen af 2020.

 

Læs mere om byggeriet her