360 graders frihed

Skrå og kurvede former

 

Zaha Hadid arbejdede sig frem til tilbygningens arkitektoniske form ved at afkode og fortolke omgivelserne på Ordrupgaard.

 

Hadid foretog studier af terræn og stedets topografi og omsatte bakker og niveauforskelle direkte i arkitekturen. Således kan man flere steder opleve, at gulvet skråner, og at man “går op eller ned af bakke” på samme måde som man gør i den omkringliggende natur.

 

Den skulpturelle bygningskrop trækker sig diskret tilbage ved indgangspartiet, kamufleret i en stor bakke. Fra havesiden derimod knopskyder bygningen i to markante former; den ene hænger på det nærmeste frit i det kuperede terræn.

 

Store glasfacader tillader, at landskabet, solen og lyset bliver en del af arkitekturen.

 

De intime udstillingsrum har alle forskellige former. Skrå og kurvede vægge skaber en særlig atmosfære. “Der er 360 grader, så hvorfor holde sig til én?” har Hadid udtalt og udfordrer dermed vandret og lodret som arkitekturens primære vinkler.

 

Fakta:

Opført: 2005

Areal: 1.150 kvm

Materialer: Glas og sort beton

Rum: Syv udstillingssale, foyer & butik, café & multisal

Arkitekt: Zaha Hadid

KATEGORI
Zaha Hadids tilbygning