Kunstpark Ordrupgaard 2013

jeppe_hein_stort

Jeppe Hein og Semicircular Mirror Labyrinth II

Kunstpark Ordrupgaard åbnede med et storstilet projekt af den danske, internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein (f. 1974). Jeppe Hein har vakt forundring og begejstring over alt i verden med værker, der taler til os, engagerer beskueren og appellerer til vores sanser. Jeppe Heins værker har tydelige referencer til 1960ernes formalisme, men i modsætning til minimalismens ophøjede værkbegreb, gør Jeppe Hein op med berøringsangsten i forhold til kunstværket og insisterer på dialog. Hans værker er sociale, de inviterer indenfor og opfordrer os til at undersøge og afprøve dem.

Jeppe Hein er især kendt for sine fantastiske spejllabyrinter. Med værket Semicircular Mirror Labyrinth II, der er lavet specielt til Kunstpark Ordrupgaard, et dansk publikum nu for første gang fået muligheden for at opleve Heins spejlværk, under åben himmel. Den mere end 70 kvadratmeter store spejllabyrint består af to meter høje, spejlblanke metallameller, der reflekterer de grønne omgivelser, lyset og de besøgende, der bevæger sig rundt i installationen. Semicircular Mirror Labyrinth II inviterer den besøgende indenfor i et fascinerende, kalejdoskopisk univers. Interessen for de flygtige synsindtryk og det evigt foranderlige lys kan samtidig ses indenfor på museets vægge i Ordrupgaards berømte samling af fransk impressionisme. Udover Semicircular Mirror Labyrinth II vil man kunne opleve en række mindre værker af Jeppe Hein.

 

Se video af kunstparken her.

 

Fakta: Semicircular Mirror Labyrinth II

Semicircular Mirror Labyrinth II er bygget op af i alt seks halvcirkulære elementer, bestående af to meter høje, reflekterende stållameller. Labyrinten er placeret tæt ved Café Ordrupgaard og vil således også kunne nydes inde fra museet. Værket vejer seks ton og bliver installeret af et teknikerhold fra Studio Jeppe Hein. Værket er den første udendørs spejllabyrint af Jeppe Hein i Danmark.

 

Fakta: Jeppe Hein

Jeppe Hein er født i 1974. Han er uddannet fra Kunstakademiet i København (1997) og Frankfurter Städelschule (1999). Jeppe Hein har for alvor slået sit navn fast på den internationale kunstscene med soloudstillinger på prestigiøse museer og institutioner som Centre Georges Pompidou (Paris), Tate Liverpool (Liverpool), Spregel Museum (Hannover), Schirn Kunsthalle (Frankfurt), Frac Île-de-France (Paris), Sculpture Centre (New York), Musée d’Art contemporain de Nîmes (Nîmes) og P.S. 1 Contemporary Art Center (MoMA, New York). Jeppe Hein bor og arbejder i Berlin.

 

Kunstpark Ordrupgaard 2013 er støttet af:

Logo_DK_jpg
15 juni fonden logo